17 Afghanen in Duitse truck in Hoek van Holland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

17 Afghanen in Duitse truck in Hoek van Holland

De Koninklijke Marechaussee heeft donderdagavond in Hoek van Holland 17 vreemdelingen, waaronder 6 kinderen, gevonden die zich hadden verstopt in een vrachtwagen. De 50-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur is aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

marechausseeTijdens de uitreiscontrole van de ferry naar Harwich controleerden Marechaussees een Duitse vrachtwagen. Bij het openen van de laadruimte werd in eerste instantie niets ontdekt. Militairen van de landmacht klommen in de vrachtauto voor verder onderzoek. Achterin stuitten zij op de vreemdelingen.

De vreemdelingen hebben de Afghaanse nationaliteit. De kinderen variëren in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. De vier vrouwen zijn tussen de 27 en 51 jaar. Zeven mannen tussen de 24 en 45 jaar. De Afghanen hebben asiel aangevraagd. De Koninklijke Marechaussee stelt verder onderzoek in. De chauffeur is in verzekering gesteld.

Op hetzelfde haventerrein hebben Marechaussees vrijdagmorgen in een trailer drie Albanezen aangetroffen. Vermoedelijk zijn de mannen de vrachtwagen ingeklommen door het dekzeil te vernielen. De Albanezen in de leeftijd van 20 en 25 jaar zijn aangehouden en ingesloten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer