250 nieuwe DAF’s voor Renewi • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

250 nieuwe DAF’s voor Renewi

Waste-to-productbedrijf Renewi heeft 250 nieuwe DAF trucks aangeschaft. Met deze investering wil de internationaal opererende onderneming de milieu-impact van zijn wagenpark aanzienlijk verlagen. De snelle opleveringstermijn van verschillende opbouwsystemen, de lage TCO, de technologische vernieuwingen en de jarenlange partnership waren voor Renewi doorslaggevend om voor DAF te kiezen. Het eerste exemplaar van de nieuwe reeks trucks is 8 november bij DAF Trucks in Eindhoven aan Renewi overgedragen.

Overhandiging van de sleutel aan Rick van Vliet van Renewi, Regio Directeur Regio Zuid (links) door Richard Zink, Director Marketing & Sales,
Board of Management DAF Trucks

“Renewi heeft 250 DAF CF-voertuigen besteld met verschillende opbouwsystemen. 100 zijn bestemd voor België en 150 voor Nederland”, aldus Lucas Willems, Fleet Sales Manager DAF Nederland. “Het gaat om een grote variëteit chassis die de basis vormen voor verschillende inzamelvoertuigen. Het merendeel betreft achterladers met een kraakperssysteem. De order omvat verder voertuigen met zowel portaal- als haakcontainer opbouw, enkele kraanvoertuigen voor het ondergronds inzamelen, trekkers voor een kipperopbouw en opleggers met een ‘walking floor’, diverse boxbody’s met gesloten opbouw en twee veegwagens.”

DAF en Renewi hebben een samenwerking van vele tientallen jaren, waarvoor de basis is gelegd door de bedrijven waaruit Renewi is ontstaan. Renewi verzorgt ook de afvaldienstverlening voor DAF Trucks. De onderneming wil zijn ecologische voetafdruk aanzienlijk verlagen en het wagenpark voorbereiden op de invoering van milieuzones in diverse stadscentra. Bij de overhandiging was ook een ‘oudgediende’ DAF reinigingsauto uit 1968 present.

Otto de Bont, Managing Director Renewi Nederland: “Duurzaamheid is een van onze kernwaarden. Dat ligt ten grondslag aan alles wat we doen. We zijn dan ook verheugd om een aanzienlijke investering te doen in de modernisering van ons wagenpark. Daarmee verlagen we de impact die onze activiteiten hebben op het milieu nog verder, en kunnen we de inzameling bij klanten verder optimaliseren. Rond de 90% van het afval dat we verwerken, krijgt een tweede leven als grondstof of energie en alleen dat scheelt al een aanzienlijke hoeveelheid CO2. We vergroten onze positieve bijdrage nu ook door onze inzamelactiviteiten nog duurzamer uit te voeren.”

Renewi, ontstaan uit de fusie van de Nederlandse afvalverwerker van Gansewinkel en de Britse afvalverwerker Shanks Group, verwerkt jaarlijks 15 miljoen ton afval waarvan 89% wordt gerecycleerd of herwonnen. Renewi heeft in de Benelux een groot netwerk van bijna 200 vestigingen en is actief in negen landen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer