Ga naar hoofdinhoud

31 Albanezen willen graag naar Engeland

De Koninklijke Marechaussee heeft sinds zaterdag tot en met woensdagochtend 31 Albanezen aangetroffen in trailers op Hoek van Holland. De mannen wilden illegaal de oversteek naar Engeland maken. In twee gevallen ging het om minderjarigen. Daarnaast is een 24-jarige man aangehouden op verdenking van ID-fraude.

Dinsdagnacht kreeg de Marechaussee een melding dat meerdere personen over het hek waren geklommen. Een zoekslag op het ferryterrein leidde naar drie opleggers waar een groep van 12 Albanezen in zat verstopt.

Afgelopen weekend was het op diverse momenten raak. Zo werden zondag op aanwijzing van een migratiehond vier mannen gesnapt die zich schuil hielden op de as van een trailer. Een dag ervoor wist de hond ook al tien inklimmers op te sporen. Een 24-jarige man dacht tijdens de uitreiscontrole de Marechaussee te slim af te zijn door een vals Roemeens paspoort te tonen. Ondanks dat het paspoort, een zogeheten look-a-like, niet van echt te onderscheiden was, vertrouwden de verbalisanten het niet. Na onderzoek bleek het inderdaad om een vals document te gaan. Alle aangetroffen Albanezen zijn het vreemdelingentraject ingegaan.

Bron: Marechaussee

Eén reactie op “31 Albanezen willen graag naar Engeland

  • NABOTH CORNELIS VAN LUIJK

    zet maar stroom op de hekken, want er komen er met het mooie weer nog veel meer en het ergste is, dat veel albanezen criminelen zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer