44 Schmitz trailers voor Vos Deventer • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

44 Schmitz trailers voor Vos Deventer

Vos Expeditie Deventer heeft onlangs de opleggervloot uitgebreid met 44 nieuwe Schmitz Cargobull schuifzeilopleggers. Deze opleggers zijn geschikt voor multimodale inzet, maar ook voor toepassing in LZV-combinaties.

“Ons materieel moet zo veel mogelijk universeel inzetbaar zijn op verschillende modaliteiten. Met de nieuwe serie schuifzeil opleggers van Schmitz hebben we een compromisloze oplossing voor vervoer over weg, rail en water, én voor toepassing in een LZV combinatie. De nieuwe opleggers zijn namelijk uitgevoerd in een zogenaamde ‘Huckepack’ uitvoering. Dat betekent dat ze verstevigde gemarkeerde vlakken hebben waar ze gelift kunnen worden om op de trein te zetten. Daarmee kunnen wij multimodaal vervoer toepassen waar dat mogelijk is’’, aldus Jules Menheere, Managing Director van Vos Expeditie Deventer.

De opleggers zijn geschikt voor vervoer over het spoor, maar dankzij de opklapbare achterbumper zijn ze ook in het Ro-Ro vervoer inzetbaar, bijvoorbeeld naar Engeland of Scandinavië. Daarnaast zijn de opleggers goedgekeurd voor toepassing in een LZV combinatie. Menheere: “De LZV heeft zowel in Nederland als in Scandinavië vaste voet aan de grond gekregen, maar ook in België en in Duitsland worden momenteel stappen gezet. Zodra de wetgeving het toelaat zijn wij er klaar voor met deze nieuwe opleggers. Daarmee zijn we klaar voor de toekomst, en klaar voor een nog duurzamere vorm van wegtransport.”

De drie- assige opleggers zijn voorzien van extra rongpotten in zowel de vloer als de kantbalken waardoor de meest uiteenlopende lading veilig gezekerd kan worden. Uiteraard zijn de opleggers voorzien van een Tüv certificaat voor ladingzekering. De schuifzeilen zijn uitgevoerd met een anti-diefstal bescherming die insnijdingen en diefstal voorkomt. De 44 nieuwe Schmitz Cargobull opleggers vormen een uitbreiding van de eigen trailervloot die hiermee op ruim 400 eenheden komt. Vos Deventer heeft 310 eigen trekkende eenheden. Voor Vos Deventer betekent deze investering een voortzetting van de relatie met Schmitz Cargobull. Het merendeel van de vloot bestaat uit opleggers van deze Europese marktleider in trailers.

Vos Expeditie Deventer BV is al meer dan zeventig jaar actief op het gebied van transport en distributie. Vanuit vestigingen in Deventer, Groningen en Ittervoort bedient het bedrijf heel Europa.

2 reacties op “44 Schmitz trailers voor Vos Deventer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer