fbpx Ga naar hoofdinhoud

51 Kögels voor PostNord

Het Zweeds-Deense postbedrijf PostNord Sverige, met hoofdkantoor in Solna in de Zweedse provincie Stockholm, zal binnenkort gaan rijden met 51 nieuwe Kögel Box opleggers voor droge vracht voor het vervoer van brieven en pakjes tussen de knooppunten van beide landen.

PostNord heeft gekozen voor de 2-assige uitvoering met multiplex wanden en een licht geïsoleerd dak. Met het geringe eigengewicht in de basisuitrusting vanaf 6.100 kilo beschikt de Kögel Box-oplegger over voldoende laadvermogen. De box voor droge vracht geeft maximale transportkwaliteit en beschermt tegen weersomstandigheden en diefstal. PostNord heeft de opleggers naar wens geconfigureerd met vele uitrustingsmogelijkheden. PostNord heeft de Box-opleggers besteld bij OF Ekeri, Kögels dealer in Zweden.

Het robuuste chassis uit het modulaire systeem van Kögel met zijn uniforme modules, constructie-elementen, componenten en het standaard versterkte achterframe met aangelaste 720 millimeter lange stalen rijplaat en stootbuffers is bestand tegen elk laadplatform en elke vorkheftruck. De gesloten opbouw van de Kögel Box bestaat uit 20 millimeter dikke multiplexplaten met GFK-coating. Het gladde GFK-oppervlak maakt de wanden extreem slagvast. Bovendien zijn ze gemakkelijk te reinigen.

Het 40 millimeter dikke geïsoleerd dak van onze eigen Kögel-productie wordt geleverd met een doorontwikkeld hoogwaardig en sterk isolerend speciaal schuim, dat 100% Cfk-vrij is. Vier in het dak geïntegreerde LED-interieurlampen met schakelaar op het bedieningsconsole zorgen voor voldoende licht in de laadruimte van de box voor droge vracht. De 30 millimeter dikke antislipvloer is ontworpen voor een asbelasting van de heftruck van 7.200 kilo. Bovendien hebben Kögel box opleggers voor droge vracht standaard het ladingzekeringscertificaat conform DIN EN 12642 code XL.

PostNord heeft gekozen voor een veelzijdige individuele uitrusting. Dit omvat onder meer ro-ro-uitrusting voor onbegeleid scheeps- en veertransport en een telematicasysteem. Ook bij Kögel Box-opleggers is het volledige voertuigchassis duurzaam tegen corrosie beschermd dankzij de Nano-Ceramic-technologie en de KTL-coating met daarbovenop een UV-lakwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer