Ga naar hoofdinhoud

’70.000 rijvergunningen voor niet EU-chauffeurs’

De transportsector in Europa is nog altijd op zoek naar goedkopere chauffeurs uit Oost-Europa of zelfs van buiten de EU. Voor dit jaar worden naar verwachting 70.000 rijvergunningen aangevraagd voor chauffeurs van buiten de EU. Dat meldt het Belgische Knack, dat samenwerkte met onderzoeksjournalisten van Investigate Europe.

Uit het onderzoek blijkt dat zelfs de Poolse chauffeur in veel gevallen te duur is geworden. De trend om steeds oosterlijker te ‘shoppen’ voor chauffeurs blijkt uit cijfers van de Poolse dienst die rijvergunningen uitreikt aan chauffeurs van buiten de EU. Volgens Malgorzata Wojtal-Bialaszewska, directeur van de dienst die de attesten in Polen toekent, zijn er in 2012 iets meer dan 5000 van zulke attesten aan niet-EU-burgers uitgegeven. In 2017 waren dat er al meer dan 60.000. Voorspeld wordt dat het er in 2018 meer dan 70.000 zullen zijn. Met ongeveer 25.000 verkregen vergunningen voeren de Oekraïense chauffeurs de ranking aan. Ze worden gevolgd door de Wit-Russen (circa 5000), de Moldaven (circa 1000), de Russen en, jawel, de Filipijnen.

Lees meer op de website van Knack

 

Eén reactie op “’70.000 rijvergunningen voor niet EU-chauffeurs’

 • T Veerman

  Hoe kan dit toch allemaal dankzij de falende EU.
  Waar zijn ze mee bezig alle vullis vanuit Oost Europa en zelfs verder kan via constructies hier maar rond karren met alle gevolgen vandien.
  Er zullen zware ongevallen daardoor gaan volgen van deze no no,s op de bok.
  Wie had ooit gedacht dat hier een soort van vieze kampeer plaatsen zou ontstaan in West Europa vol met zwervers zonder enige rijopleiding ervaring diploma,s enz enz Westerse normen en waarden.
  Deze hele EU heeft ons Westers transport naar de sodemieter geholpen dankzij hun toelating van fraude misleiding fake en witte platen constructies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer