75 stille DAF’s voor AB Texel • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

75 stille DAF’s voor AB Texel

DAF levert 75 DAF’s XF 440 FTG aan AB Texel, onderdeel van de AB Transport Group. Hiermee zet de transporteur volgens DAF een grote stap in de verduurzaming van zijn wagenpark. AB Texel zet de trucks van DAF in voor het vervoer van aardappelen. Het transport hiervan is niet seizoensgebonden en gaat het hele jaar door.

AB Transportgroup XF 440 FTG 2DAF-dealer Truck Service Friesland uit Heerenveen is gestart met de levering van de nieuwe trucks en levert nog voor het einde van 2016 alle trucks af. “DAF trucks bieden een goede prijs-kwaliteitsverhouding en zijn betrouwbaar”, zegt Dennis Wetenkamp, commercieel directeur bij AB Texel. “Daarnaast is het eenvoudig om ze in eigen beheer te onderhouden. Onze chauffeurs zijn heel positief over de trucks.” Alle 75 voertuigen gaan rijden binnen Europa, met als belangrijkste markten de Benelux, Noord-Frankrijk en Duitsland.

De keuze van AB Texel is gevallen op de DAF XF 440 FTG Euro 6 Space Cab 6×2 met krachtige en zuinige 10,8 liter Paccar MX-11 320-motor, gekoppeld aan een efficiënte AS-Tronic automaat. Het vermogen bedraagt 320 kW (435 pk). “De 6×2-opstelling biedt een optimale gewichtsverdeling. Dat is voor het vervoer van aardappelen essentieel”, stelt Wetenkamp.

De DAF trucks zijn uitgerust met de innovatieve Silent mode waarbij een aantal slimme technologieën zorgt voor minder dan 72 dB(A) geluidsproductie. Met een druk op de Silent-knop schakelt de motorsoftware onmiddellijk over op een programma dat koppel en toerental beperkt. De versnellingsbak schakelt automatisch op bij lagere toerentallen. En ook de inkapseling van de versnellingsbak draagt bij aan een geluidsreductie. De DAF trucks voldoen met de Silent-technologie aan de strenge eisen die Stichting Piek-Keur gesteld heeft aan zijn certificaat AB Transportgroup XF 440 FTG 3‘QuietTRUCK’. Hiermee kan AB Texel ook ’s avonds, ’s nachts of in de vroege ochtend goederen laden en lossen in gebieden waar een geluidsmaximum geldt.

AB Transport Group richt zich op het vervoer van aardappelen en andere losgestorte agrarische producten, meel, veevoer, (vloeibare) zuivel en gekoelde foodproducten. 1250 vakkundige medewerkers spannen zich dagelijks in om klanten in de food- en agriketen de beste logistieke diensten te leveren. Hiervoor beschikken zij over een modern wagenpark van ruim 1.000 trucks en 1.500 trailers. AB Transport Group rijdt in grote delen van Europa en heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Polen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer