Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Atego’s voor Vonk en Co

Transportbedrijf Vonk en Co uit Tiel heeft onlangs vier nieuwe Mercedes-Benz’ Atego aangeschaft. Dat gebeurde na goede ervaringen met elf eerder aangeschafte Atego’s. De trucks worden ingezet voor het nationale transport van witgoed. Ook nam het bedrijf een Mercedes-Benz Actros combi in gebruik voor het internationale transport van witgoed. Een belangrijk voordeel van Mercedes-Benz is het telematicasysteem FleetBoard, aldus Vonk en Co.

Vonk_2Vonk en Co schafte twee Mercedes-Benz Atego 1524 L en twee Atego 1016 L bakwagens met laadklep aan. Die laatste twee worden met dubbele bemanning ingezet voor het leveren en installeren van witgoed bij particulieren en zijn daarom voorzien van twee luchtgeveerde stoelen. Alle Atego’s zijn uitgerust met slaapcabine voor extra ruimte en comfort voor de chauffeurs. Vorig jaar nam het bedrijf ook elf Mercedes-Benz 1524 L Atego bakwagens in gebruik. De trucks zijn terug gekeurd onder de 12 ton zodat een eurovignet niet nodig is. Vonk en Co is erg te spreken over de prestaties van deze trucks. Stephan Vonk, Transportmanager bij het bedrijf, vertelt: “Op het gebied van distributie presteren de trucks uitstekend. De trucks zijn erg betrouwbaar, de chauffeurs zijn er zeer tevreden mee. En bovendien zijn de trucks zuiniger dan vergelijkbare trucks van andere merken in ons wagenpark. Met stadsdistributie zitten ze vaak op zo’n 1 op 6,5 al rijden onze chauffeurs er zelfs weleens 1 op 8 mee. Dat, gecombineerd met onze goede relatie met Mercedes-Benz trucksdealer Rüttchen Tiel, deed ons besluiten dit jaar nogmaals vier Atego’s in gebruik te nemen.”

Vonk_3Vonk en Co is erg tevreden met de resultaten die dankzij het telematicasysteem FleetBoard geboekt worden. Stephan Vonk licht toe: “Aanvankelijk hadden we geen oren naar een ander systeem omdat we een eigen boordcomputer hebben welke op de canbus aangesloten is. Rüttchen wist ons er echter van te overtuigen om FleetBoard toch te testen en daar hebben we nog geen seconde spijt van gehad. Met de ritanalyse kunnen we tot in detail zien hoe de rijstijl van onze chauffeurs is en waar verbeteringen mogelijk zijn. Door dit bespreekbaar te maken ontstaat er een positieve competitie om het eigen verbruik nog verder terug te dringen.” Johan Links van Rüttchen Tiel vult aan: “Wij ondersteunen Vonk en Co met de ritanalyses om zo samen het verbruik en de onderhoudskosten terug te dringen. Zo heb ik binnenkort weer een bijeenkomst met de chauffeurs om de resultaten van de afgelopen tijd door te spreken en tips en coaching te geven. Na zo’n bijeenkomst zie je het effect ervan direct terug in het verbruik. Naast de ritanalyse kunnen we middels de module Service en Uptime bovendien precies zien wanneer welk onderhoud nodig is, en dit ideaal inplannen om zodoende geen druk te leggen op de planning van Vonk en Co.” De trucks zijn aangeschaft inclusief een Reparatie en Onderhoudscontract. Naast de Atego’s voor nationale distributie nam Vonk en Co tevens een Mercedes-Benz Actros 2542 LENA combi met middenas aanhanger in gebruik voor het internationale transport  van witgoed. Deze Actros wordt dit jaar samen met vergelijkbare trucks van drie andere truckmerken nauwlettend gemonitord om op basis van de resultaten in 2017 verder te investeren in de internationaal rijdende trucks van de vloot.

Transportbedrijf Vonk en Co bv uit Tiel is een familiebedrijf dat is opgericht in 1947. Het bedrijf verzorgt het vervoer van o.a. witgoed, fornuizen, ovens en stofzuigers, welke tevens worden opgeslagen in het centraal gelegen 40.000 m2 grote warehouse. Dagelijks worden de producten door Vonk en Co gedistribueerd in de Benelux. Het wagenpark bestaat uit 64 trucks waarvan 25 geleverd door Mercedes-Benz. De core business van Vonk en Co ligt voornamelijk in de nationale distributie, maar ook de distributie in België, Luxemburg en Duitsland wordt door Vonk en Co verzorgd. Landen waar dagelijks met volumecombi’s, zoals de recent aangeschafte Actros, naar toe gereden wordt zijn o.a. Duitsland, België en Oostenrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer