Ga naar hoofdinhoud

J&R Trucking vertrouwt op DAF

J&R Trucking in Den Bosch groeit goed en doet dat met vrachtwagens van DAF. In 2011 is het bedrijf gestart met één truck en twee medewerkers. Inmiddels zijn er vijf DAF trekkers en elf chauffeurs. Onlangs is de vijfde DAF, een XF FT 440, geleverd door DAF-dealer Van Hooft Bedrijfswagens. En de zesde DAF is ook in aantocht, want de groei gaat onverminderd door.

Boxtel Dd 28-05-2016 Daf truck van J&R Trucking Archiefnummer : 160929J&R Trucking heeft zich gespecialiseerd in distributiewerk, onder meer bevoorrading van supermarkten. Betrouwbaarheid van voertuigen en van service zijn van groot belang in dit werk. “Met DAF hebben we uitstekende ervaringen. En mocht er een probleem zijn, dan helpt de dealer ons snel op weg. Voor ons was die ondersteuning een belangrijk argument om voor DAF te kiezen en bij DAF te blijven”, zegt Jasper Berlo, die aan de wieg stond van  J&R Trucking.

DAF speelde dus een grote rol bij de groei van J&R Trucking in de afgelopen vijf jaar. Groei die ook te danken is aan flexibiliteit, kennis van transport en het nakomen van afspraken. “We transporteren de meest uiteenlopende goederen en producten. Het is zeer wisselend en afwisselend werk”, aldus Berlo. “De DAF’s rijden comfortabel en stil en ik hoor eigenlijk van alle chauffeurs louter tevreden geluiden, ook over het brandstofverbruik.”

De jongste aanwinst, de DAF XF FT 440, is voorzien van een geautomatiseerde AS Tronic-versnellingsbak, MX engine brake, LED-koplampen en -achterlichten. Het is een Silent-uitvoering. “Dat is voor het bevoorradingswerk bij supermarkten belangrijk. Die zitten immers vooral in stedelijke omgevingen. Wij hebben meerdere vrachtwagens met een Quiet Truck-certificaat, dat garant staat voor stille distributie. Ook is de nieuwe trekker voorzien van aslastbewaking. Door frequent lossen en laden onderweg kan de asdruk snel variëren. We willen een te hoge druk op een van de assen en daarmee een mogelijke boete voorkomen.”

De auto’s van J&R Trucking zijn zeven dagen in de week, 24 uur per dag in bedrijf. De chauffeurs rijden in wisseldienst. Vier DAF’s zijn uitgerust met een Space Cab-cabine, eentje met de grote Super Space Cab. Die komt van pas bij de langere ritten, bijvoorbeeld naar het buitenland. Berlo: “Internationaal rijden is de afgelopen twee jaar bij ons echter afgenomen. Het leeuwendeel van het werk betreft nu binnenlands transport.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer