Ga naar hoofdinhoud

EGS biedt alternatief tijdens aanleg 3e spoor Betuweroute

De treinverbinding van European Gateway Services (EGS) tussen Rotterdam en Duisburg krijgt vanaf 6 juni 2016 een nieuwe dienstregeling. Door deze aanpassing kan EGS flexibel inspelen op de werkzaamheden ten behoeve van de aanleg van het 3e spoor voor de Betuweroute.

egsIn de nieuwe dienstregeling verbindt de trein dagelijks de Maasvlakte (ECT Delta Terminal en Euromax Terminal Rotterdam) met de inlandterminal van EGS in Duisburg (DeCeTe). Al naar gelang het ladingaanbod is een trein uitwisselbaar voor een extra trein tussen Rotterdam en EGS Venlo (TCT Venlo). EGS geeft op die manier concreet invulling aan haar Europese netwerkgedachte, waarbij het steeds flexibel – synchromodaal – inspeelt op de klantvraag. De EGS-treinen van en naar Duisburg en Venlo gebruiken zowel de Betuweroute als de Brabantroute. Hinder door de aanleg van het 3de spoor voor de Betuweroute is hierdoor zoveel mogelijk te voorkomen.

Net als voor de verbinding Rotterdam – Venlo, is Rurtalbahn de tractieleverancier en verschijnt de e-loc in de bekende EGS-stijl nu ook op het traject Rotterdam-Duisburg. Naast de trein onderhoudt EGS tussen Rotterdam en Duisburg ook een dagelijkse binnenvaartverbinding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer