Ga naar hoofdinhoud

Amerongen Kamphuis live met TMS van Boltrics

Amerongen Kamphuis uit Barneveld werkt sinds kort met 3PL Dynamics, de software van Boltrics voor logistiek dienstverleners. Amerongen Kamphuis heeft zowel het ERP (financiële administratie) als de modules TMS en WMS van de software in gebruik genomen.

ICT&L15-BoltricsTMSAmerongen Kamphuis is in 2004 ontstaan uit de fusie tussen Van Amerongen geconditioneerd vervoer en Kamphuis Transport & Expeditie. Amerongen Kamphuis verzorgt, met een wagenpark van circa 100 vrachtwagens en een Europees netwerk van transporteurs, de groepage van geconditioneerde levensmiddelen door heel Europa.

Voor de transportadministratie, financiële administratie, transportplanning én voor de aansturing van de boordcomputers werd gebruik gemaakt van losse softwaresystemen. Dat gaf problemen in de informatievoorziening naar klanten en bij de managementinformatie. Dankzij 3PL Dynamics heeft Amerongen Kamphuis nu de beschikking over één geïntegreerd systeem, dat naast Financiën en Transport óók de Cross dock-, Warehouse- en VAL-activiteiten ondersteunt.

“Doordat 3PL Dynamics voortdurend wordt doorontwikkeld, komen we niet meer in de situatie dat de software is verouderd en dat na bijvoorbeeld 10 jaar alleen een volledige her-implementatie volstaat. We maken hiermee de stap van registreren naar controleren en beheersen”, aldus Jan Kamphuis, Algemeen Directeur Amerongen Kamphuis.

De implementatie is in zeer korte tijd, nog geen 3 maanden, uitgevoerd. Na gestart te zijn op 4 februari zijn zowel de financiële administratie als de afdelingen transport en warehousing succesvol live gegaan op maandag 25 april. Dit in combinatie met de nieuwste versie van Ortec Routing en Dispatch (ORD) software en inclusief directe integratie naar de nieuwste generatie boordcomputers van Trimble. “Als Amerongen Kamphuis hebben we hiermee een grote stap gezet en zijn we voorzien van de allernieuwste softwaretechnologie. Hiermee kunnen we inspelen op de informatiebehoefte van onze klanten voor nu en in de toekomst, waarmee we ons blijvend willen onderscheiden”, aldus Jan Kamphuis.

Amerongen Kamphuis maakt voor de planning van ritten en chauffeurs gebruik van de software van Ortec.  Doordat 3PL Dynamics naadloos en via webservices integreert met Ortec, is de informatie over orders en planning realtime zichtbaar in het TMS van 3PL Dynamics én in Ortec.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer