A12/A50 tussen Waterberg en Grijsoord weer open • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

A12/A50 tussen Waterberg en Grijsoord weer open

Voor het eerst in een week vanmorgen geen files in en rond Arnhem. Reden: de afsluiting van de A12 tussen de knooppunten Waterberg en Grijsoord in de richting Utrecht is opgeheven.

Dat gebeurde zaterdagmorgen vroeg al, om 7 uur ’s ochtends. Dat was twee dagen eerder dan gepland. De werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen.

Sinds vrijdagavond 27 juli 2018 was de A12/A50 tussen de knooppunten Waterberg en Grijsoord in de richting Utrecht volledig afgesloten. Dit vanwege groot onderhoud. De weg heeft een volledig nieuwe asfaltlaag gekregen, er zijn betonreparaties aan viaducten verricht, voegovergangen vervangen en geleiderail hersteld. De werkzaamheden zijn geheel volgens planning verlopen. Met dit onderhoud zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat het verkeer vlot en veilig kan blijven rijden. Onverwachte zaken, zoals defecte machines en extreme weersomstandigheden, hebben zich niet voorgedaan. Daardoor kon de weg zaterdag al worden opengesteld.

Voor het groot onderhoud was een volledige afsluiting van de A12/A50 richting Utrecht nodig. Het verkeer heeft hiervan, zoals van tevoren voorzien, hinder ondervonden. Het was druk op de omleidingsroutes en weggebruikers deden langer over hun reis of hadden een langere route. Tegelijk heeft dit, mede doordat de weggebruikers zich over het algemeen goed voorbereidden op hun reis, niet geleid tot grote problemen. Door de samenwerking met de andere wegbeheerders (Provincie Gelderland en de gemeenten) kon snel worden geanticipeerd op situaties die zich voordeden.

In afstemming met de regionale partners heeft Rijkswaterstaat vanwege het grote verkeersaanbod op reguliere (werk)dagen op de A12/A50, gekozen om het groot onderhoud uit te voeren tijdens de zomervakantie. Zo was de hinder hevig en de periode korter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer