‘Aandeel Euro 6 trucks naar 35 procent’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Aandeel Euro 6 trucks naar 35 procent’

Het aandeel Euro 6 trucks in de Nederlandse vrachtwagenvloot is afgelopen jaar gegroeid van 18 naar 35 procent. Dat blijkt uit onderzoek van TLN, die er melding van maakt op haar website.  

In iets meer dan 2 jaar is een derde van het park vrachtauto’s vervangen door vrachtauto’s met een Euro 6 motor. Het aandeel vrachtauto’s met een Euro 5 motor is nu nog het grootste, maar is wel gekrompen van 59 naar 44 procent.

Het aandeel Euro 6 vrachtauto’s in het voertuigenpark van grote bedrijven met 50 of meer vrachtauto’s is in januari van dit jaar 41 procent, terwijl in januari 2015 dit aandeel nog 21 procent was. Bij kleine en middelgrote bedrijven stijgt het aandeel Euro 6 vrachtauto’s in dezelfde periode van 15 naar 25 procent. Het aandeel Euro 6 vrachtauto’s in het voertuigenpark van bedrijven in het containervervoer is momenteel met 47 procent relatief het grootste. Bij verhuisbedrijven is het aandeel met 14 procent relatief het kleinste.

Het vrachtverkeer van en naar de Maasvlakte bestaat inmiddels voor meer dan de helft uit Euro 6 vrachtauto’s, vanwege de strengere toegangseisen die daar vanaf 2014 gelden.

Ontwikkeling vrachtauto's in euronorm klassen
Ontwikkeling vrachtauto’s in euronorm klassen

Bron: TLN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer