AB Transport neemt drie transportbedrijven over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

AB Transport neemt drie transportbedrijven over

AB Transport Group neemt met ingang van 1 januari a.s. een meerderheidsbelang in G. Bosman Transport uit Nisse. Tegelijk gaan G. Bosman Transport, Minnaard Transport en Internationaal Transportbedrijf Van de Swaluw samen, waardoor AB in één klap drie transportbedrijven overneemt. Het bedrijf wil klanten breder kunnen bedienen als het gaat om het transport van losgestorte agrarische producten.

AB Transport Group heeft een groot netwerk in het transport van aardappelen. Door verkrijging van het meerderheidsbelang in G. Bosman Transport kan AB zijn klanten een completer pakket bieden als het gaat om het transport van andere losgestorte agrarische producten in West-Europa. G. Bosman Transport vervoert onder meer groentes, gras, suikerbieten, granen en kunstmest. Door de samenvoeging met Minnaard Transport en Van de Swaluw versterken de bedrijven hun netwerk in losgestort transport. Minnaard Transport is daarnaast gespecialiseerd in palletvervoer. Internationaal transportbedrijf Van de Swaluw verzorgt palletvervoer, geconditioneerd transport en het transport van losgestorte producten.

Het losgestort transport van G. Bosman Transport, Minnaard Transport en Internationaal Transportbedrijf Van de Swaluw worden ondergebracht in een aparte business unit. De dagelijkse leiding komt in handen van Wim Minnaard en Wiebe Bosman. Deze nieuwe business unit van AB Transport Group zal opereren onder de naam G. Bosman Transport. Giljo Bosman, directeur van G. Bosman Transport: “We zetten deze stap met het oog op continuïteit. Door onze krachten te bundelen ontstaat een groot en dicht netwerk waarmee we zowel het aanbod als de flexibiliteit voor onze klanten vergroten.” Bosman is gespecialiseerd in het transport in walking floors en kippers. Het bedrijf uit Nisse heeft 120 medewerkers en een wagenpark van 65 trucks en trailers.

Minnaard Transport is eveneens gespecialiseerd in het vervoer in walking floors en kippers. En gevestigd in het Zeeuwse Krabbendijke. Minnaard Transport heeft 50 medewerkers en een wagenpark van ruim 45 trekker-trailer combinaties. Wim Minnaard, directeur van Minnaard Transport: “Groei maakt schaalvergroting noodzakelijk en de combinatie biedt bredere mogelijkheden om service aan opdrachtgevers te blijven garanderen.”

Jos de Vos, directeur van Internationaal Transportbedrijf Van de Swaluw, voegt toe: “Als onderdeel van AB Transport Group kunnen wij de dienstverlening voor onze klanten en de continuïteit hiervan beter waarborgen. Wij hebben het volle vertrouwen dat AB Transport Group onze klanten een passende, logistieke oplossing kan bieden en garanderen in de toekomst.” Van de Swaluw is gespecialiseerd in het transport van los gestorte agrarische producten naar en van met name België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Engeland. Het bedrijf uit Heinkenszand heeft 27 medewerkers en een wagenpark van 25 trucks en 35 trailers. Van de Swaluw werkt als charter al jaren samen met AB Transport Group.

“Met deze uitbreiding kunnen we onze afnemers breder van dienst zijn”, aldus Dennis Wetenkamp, directeur van AB Transport Group. “De uitbreiding sluit aan bij onze ambitie om uit te groeien tot de meest gewaardeerde logistieke dienstverlener in de agri- en foodketen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer