ACEA: uitstoot CO2 transportsector kan veel lager • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

ACEA: uitstoot CO2 transportsector kan veel lager

Tijdens een persconferentie voorafgaand aan de IAA 2014 in Hannover maakte de ACEA (European Automobile Manufacturers Association) bekend, dat de CO2 uitstoot van de transportsector veel lager kan worden als iedereen in de sector daarbij betrokken wordt.

ACEA

In de ACEA zijn alle Europese truckfabrikanten vertegenwoordigd. Voorzitter Wolfgang Bernhard, CEO van Daimler Trucks: “We zitten op de juiste route aangaande onze ‘Vision 20-20’ waarbij we het brandstofverbruik van nieuwe vrachtwagens willen verminderen met 20 procent over een periode van 2005 tot 2020. Dat is gelijk aan een jaarlijkse vermindering van 1,3 procent.” Deze getallen werden bevestigd door een onderzoek van het onafhankelijke onderzoeksinstituut Transport & Mobility Leuven (TML) in België.

“Er zijn echter meer factoren die de CO2 uitstoot beïnvloeden,” volgens Bernhard. “Het ontwerpen van nieuwe trailers, de inzet van alternatieve brandstoffen, intensief gebruik van banden met een lage rolweerstand, een betere infrastructuur zonder files, chauffeurs trainen in zo zuinig mogelijk rijden en het eerder vervangen van oud materieel, dragen bij aan een extra verlaging van de CO2 uitstoot met 20 procent over de komende zes jaar. Daarmee kan de jaarlijkse vermindering oplopen naar 3,5 procent.”

Tijdens de persconferentie waren aanwezig v.l.n.r. Erik Jonnaert, secretaris-generaal van de ACEA, Martin Lundstedt (Scania), Pierre Lahutte (Iveco), Wolfgang Bernhard (Daimler Trucks), Harrie Schippers (DAF) en Anders Nielsen (MAN Truck & Bus).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer