Ga naar hoofdinhoud

Achmea Box houdt containers droog

Verzekeraar Centraal Beheer Achmea introduceert voor de transportsector in Nederland onder de naam ‘de Box’ een apparaat dat hoge luchtvochtigheid en condensatie in zeecontainers tot een minimum reduceert en daarmee schade aan producten voorkomt.

achmea boxVan alle transportschades met zeecontainers is volgens Achmea vocht in driekwart van de gevallen de belangrijkste oorzaak. Goederen zoals papier, kaneel, graan en onderdelen voor de auto-industrie zijn dan niet meer verhandelbaar. Afhankelijk van de lading bedraagt het schadebedrag gemiddeld 50.000 euro per container. De verzekeraar wil dat natuurlijk terugbrengen en komt daarom met deze oplossing waarvan men zegt dat die  milieuvriendelijk en effectiever is dan bestaande methoden zoals silica.
De Box bestaat uit een kunststof opvangbak met een ecologisch verantwoorde zoutsubstantie. De substantie trekt zelf geen vocht aan maar geeft dit direct af aan de opvangbak. Daar aangekomen kan het vocht niet opnieuw worden afgegeven aan de omgeving. De Box kan niet overstromen omdat er niet meer water in de opvangbak past dan er zout beschikbaar is. Per Box kan ongeveer 2,2 liter water worden opgevangen. Afhankelijk van de grote van de container en het soort goederen dat vervoerd wordt, bepaalt men het aantal benodigde ‘Boxen’.
 
Bekijk ook even de interessante  Video over de Box.
 

Auteur: Pieter Wieman

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer