Acht nieuwe Volvo’s voor Van Leeuwen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Acht nieuwe Volvo’s voor Van Leeuwen

Van Leeuwen Recycling Groep uit Rotterdam breidt haar wagenpark uit van zes naar veertien trucks. Het metaal- en afvalrecyclingsbedrijf kiest voor Volvo Trucks vanwege goede ervaringen met het merk en de slagvaardigheid van Volvo Group Truck Center.

De volledige order van Van Leeuwen Recycling Groep bestaat uit twee FH-trekkers, twee FH 8×2-chassis met haakarm- en vier Volvo FMX-trucks met portaalarmsysteem. Met deze variëteit is het bedrijf voorbereid op alle voorkomende werkzaamheden, vertelt directeur-eigenaar Leo van Leeuwen: “De trekkers zetten we met een kip- of containeroplegger in voor het transport van losgestort afval, metalen en schroot. De 8×2-chassis met haakarm zijn bestemd voor afzetbakken tot 40 kuub. Doordat deze trucks zijn geconfigureerd met een 10-tons vooras en een hef- en stuurbare voorloopas kunnen we de asdruk goed afstemmen op de belading.”

“De Volvo FMX is echt gemaakt voor de bouw, met een grote bodemvrijheid en een sterke cabine”, vervolgt Van Leeuwen. “Drie van de Volvo FMX-portaalwagens zijn uitgevoerd met twee assen. Daardoor zijn het korte, wendbare auto’s waarmee we met kleinere containers gemakkelijk in woonwijken kunnen manoeuvreren. Voor zwaardere 10-kuubs containers is bovendien nog een Volvo FMX 6×2-truck in bestelling.” Om het laadvermogen verder te optimaliseren zijn alle Volvo-trucks uitgevoerd met lichte aluminium velgen.

De keuze voor Volvo Group Truck Center is voor een groot deel te danken aan de klik met de dealer: “We hebben alle vertrouwen in het merk, aangezien onze zeven jaar oude Volvo FH Globetrotter zichzelf ruimschoots heeft bewezen. Maar de snelheid en slagvaardigheid van de vertegenwoordiger gaf in dit geval de doorslag. Hij heeft een scherpe prijs neergelegd en de zaken met carrosseriebouwer Bevako Hydraulics goed geregeld. Samen hebben ze gezorgd voor een vlotte aflevering.”

Van Leeuwen Recycling Groep bestond in augustus 2017 vijftig jaar. In drie generaties is het familiebedrijf uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf dat zowel nationaal als internationaal opereert. De fors stijgende lijn in de bedrijfsactiviteiten werd vier jaar geleden ingezet, toen Van Leeuwen een bedrijfsterrein aan de Maashaven aankocht dat met 47.000 m2 bijna tien keer groter is dan de eerdere locatie aan de Waalhaven. “Dat bood de mogelijkheid om naast metalen ook afval te gaan sorteren en recyclen”, vertelt de ondernemer. “Vorig jaar zaten we op 100.000 ton recyclebaar materiaalafval per jaar. Een tweede groeispurt is mede te danken aan onze sorteerlijn die wij sinds dit jaar hebben. We begonnen met 300 afvalcontainers, inmiddels zijn dat er 700. We vingen de groei in eerste instantie op met huurtrucks. Toen het aandeel huur de helft van het wagenpark besloeg, hebben we het besluit genomen om door te pakken en te investeren in eigen transportmaterieel.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer