Ga naar hoofdinhoud

Actros met ABA4 voor Van den Brink

Van den Brink Transporten uit Zeewolde heeft vorige week twee Mercedes-Benz trucks aan het wagenpark toegevoegd. De internationaal vervoerder nam twee Actros 2040 LS trekkers in gebruik die als een van de eerste in Nederland uitgerust zijn met het nieuwe veiligheidssysteem Active Brake Assist 4 (ABA 4).

Voor het distributietransport in de Benelux, schafte Van den Brink, na enkele jaren van afwezigheid van Mercedes in het wagenpark , weer twee Mercedes-Benz trucks aan. Twee Actros 2040 LS trekkers met StreamSpace-cabine zijn vorige week door het internationale transportbedrijf in gebruik genomen. Omdat deze trucks voornamelijk worden ingezet in het distributiewerk waarbij relatief veel stops worden gemaakt, is gekozen voor de lage StreamSpace-cabine die de in- en uitstap voor de chauffeur vergemakkelijkt. Van den Brink Transporten had als voornaamste reden om weer voor Mercedes-Benz te kiezen de positieve geluiden uit de markt over de Actros met zuinige tweede generatie OM 470 motor. Daarnaast koos men er bewust voor om beide trekkers te voorzien van het veiligheidspakket waarin onder meer Active Brake Assist 4 is opgenomen. Daarmee is Van den Brink Transporten een van de eerste transportbedrijven in Nederland met dit verregaande veiligheidssysteem. Mercedes-Benz truckdealer SternTrucks Nijkerk leverde deze vrachtwagens die naar verwachting 90.000 kilometer per jaar gaan rijden. Het periodieke onderhoud wordt ook door SternTrucks verzorgd middels een Reparatie & Onderhoudscontract.

Vorig jaar introduceerde Mercedes-Benz Trucks Active Brake Assist 4 dat in tegenstelling tot zijn voorganger nu ook fietsers en voetgangers detecteert. Active Brake Assist 4 helpt de chauffeur bij het herkennen van een dreigend ongeval. Als het systeem langzaam rijdend of stilstaand verkeer detecteert en de chauffeur hier niet tijdig op anticipeert, grijpt Active Brake Assist 4 in met hoorbare en zichtbare signalen en indien nodig met een noodstop tot volledige stilstand. Hierdoor worden kop-staartbotsingen en ongelukken met andere weggebruikers, dus ook voetgangers en fietsers, vermeden of wordt de impact hiervan aanzienlijk verminderd. Active Brake Assist 4 maakt gebruik van de nieuwste Mercedes-Benz radartechnologie die ook in het donker en bij slechte wegomstandigheden goed functioneert. In het verleden heeft het assistentiesysteem al bewezen ook in mistige omstandigheden levens te kunnen redden.

Van den Brink uit Zeewolde is al ruim 80 jaar actief in het distributievervoer en warehousing. Met bijna honderd medewerkers en een wagenpark van vijftig eenheden wordt een eigen landelijk dekkend netwerk van 24-uurs bezorgservice in stand gehouden. Met koelopleggers, vriestrailers, huiftrailers, cityopleggers en schuifzeiltrailers worden diverse disciplines afgedekt. Van den Brink Transporten is ook actief over de grenzen. De activiteiten concentreren zich met name op de Benelux en Duitsland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer