Ad Dollevoet maakt de stap naar LNG • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ad Dollevoet maakt de stap naar LNG

Ad Dollevoet Expeditie en Transport  uit Oss heeft onlangs twee nieuwe Iveco Stralis NP trekkers in gebruik genomen. Dit zijn de eerste voertuigen op LNG (vloeibaar aardgas) in het wagenpark.

De Stralis NP trekkers worden aangedreven door een 400pk en 1700 Nm sterke Iveco Cursor 9 aardgasmotor, gekoppeld aan een 12-traps EuroTronic automatische versnellingsbak. De Stralis NP’s zijn voorzien van twee brandstoftanks met een gezamenlijke inhoud van 390 kilogram LNG. Hiermee kunnen de chauffeurs van Ad Dollevoet 1500 kilometer rijden, voordat zij weer moeten tanken.

Een van de nieuwe Stralissen is uitgevoerd in de herkenbare blauwe huisstijl van het transportbedrijf uit Oss. Dit voertuig zal door Ad Dollevoet voor verschillende werkzaamheden worden ingezet. De tweede Stralis NP is uitgevoerd in de huisstijl van opdrachtgever Elho, fabrikant en leverancier van kunststof potten en aanverwante artikelen.

De Stralis NP heeft de ruime Hi-Way cabine. Bijzonder aan de Stralis NP is dat de motor 75 procent stiller dan een dieseltruck, waardoor de NP ’s morgens vroeg en ’s avonds laat winkels in binnensteden mag bevoorraden.

Ad Dollevoet startte haar activiteiten in 1957 met paard en wagen, als contractant voor Van Gend & Loos. Sindsdien is het transportbedrijf uitgegroeid tot een volwaardig logistiek dienstverlener die haar klanten ontzorgt met nationaal en internationaal (dedicated) transport, distributie van pakketten en pallets, opslag, order picking en Value Added Logistics.

Op dit moment wordt het bedrijf gerund door de tweede generatie van de familie Dollevoet. De kernwaarden van het familiebedrijf zijn betrouwbaarheid, flexibiliteit en klantgericht werken. Het zeer gevarieerde wagenpark van Ad Dollevoet bestaat uit bestelwagens, BE-combinatie, lichte en middelzware bakwagens, en verschillende trekker-oplegger combinaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer