AH en Jumbo gaan rijden met elektrische DAF • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

AH en Jumbo gaan rijden met elektrische DAF

Vervoerders Peter Appel en Simon Loos gaan elektrische en hybride DAF’s rijden in een proefrproject van Albert Heijn. Dat is af te leiden uit de publicatie van de goedkeuring van DKTI-projecten. Ook Jumbo wil de weg op met de elektrische DAF/VDL trekker.

Twee hybride PHEV trucks van DAF gaan proefrijden bij Peter Appel Transport. Dat gaat waarschijnlijk om (een versie van) de DAF Ecochamps. Twee elektrische DAF’s (de CF Electric) gaan rijden bij Simon Loos, en nog eentje bij Peter Appel. De trucks worden ingezet in de winkeldistributie van Albert Heijn.

Het doel van dit project is als volgt omschreven: ’De inrichting van een proeftuin met alle stakeholders (verladers, vervoerders, vrachtautofabrikanten, onderzoeksinstituten en steden) om met de ontwikkelde BEV en PHEV voertuigen en elektrische laadinfrastructuur zoveel mogelijke relevante technische, operationele, financiële, organisatorische en alle andere aspecten die van belang zijn om beslissingen te nemen voor verdere opschaling te testen voor Zero Emissie bevoorrading van supermarkten’. Albert Heijn heeft de ambitie om al haar supermarkten, maar ook Etos en Gall&Gall, schoon en stil te beleveren in 2025. Dit houdt in dat de huidige bevoorradingsvloot voor de winkeldistributie, welke voor meer dan 90 procent bestaat uit trekker-oplegger combinaties, dan volledig dient te zijn vervangen door zero emissie voertuigen.

Ook Jumbo Supermarkten gaat een proefproject met een elektrische DAF/VDL houden, voor een periode van 2 jaar. Jumbo wil de trekker gaan beproeven in een straal van 50 km rond het centrale dc in Veghel. Een van de beoogde doelen van Jumbo is  het realiseren van een opschalingsplan voor het implementeren van volledig elektrisch transport voor distributiecentra en zicht op de mogelijkheden voor emissiearm elektrisch transport voor de distributiesector.

 

2 reacties op “AH en Jumbo gaan rijden met elektrische DAF

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer