Alcoa introduceert LvL One afwerking • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Alcoa introduceert LvL One afwerking

Alcoa liet op Solutrans LvL One zien, een nieuwe afwerking van aluminium wielen voor de Europese markt. LvL One zal vanaf het tweede kwartaal van 2016 beschikbaar zijn in alle standaard Alcoa wielmaten en wordt naast ‘Brushed’ en ‘Dura-Bright EVO’ de derde afwerking van Alcoa voor vrachtwagens zijn.

solutrans_alcoaDe nieuwe aluminium LvL One wielen zullen net als alle momenteel beschikbare Alcoa wielen geproduceerd worden voor de Europese markt in Alcoa’s hypermoderne productie-eenheid in Hongarije. Die wielen hebben een gladder en glanzender oppervlak dan de ‘Brushed’ wielen van Alcoa. LvL One is vijf keer sterker dan staal, wat volgens Alcoa resulteert in minder beschadigingen en minder stilstand. Alcoa LvL One is 47 procent lichter, wat volgens de fabrikant leidt tot meer laadvermogen, lagere rijtemperaturen en brandstof- en kostenbesparingen.

“Bijna 70 jaar geleden introduceerden wij het gesmede aluminium wiel en sindsdien streeft Alcoa elke dag naar verbetering en innovatie.  Onze wielen zijn stevig, betrouwbaar en verlagen de eigendomskost voor wagenparken – terwijl ze het laadvermogen vergroten. Dat leidt op zijn beurt tot aanzienlijke kostenbesparingen”, zegt Randall Scheps, vicepresident en General Manager van Alcoa Wheel Products voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten. “De nieuwe LvL ONE afwerking is nog maar eens het bewijs dat dit bedrijf de prestaties en kwaliteit blijft leveren die klanten verwachten van Alcoa.  Wij denken dat onze klanten er weg van zullen zijn.”

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer