Ga naar hoofdinhoud

Amerika wil autonome trucks toelaten

De Amerikaanse regering maakt plannen om autonome voertuigen op een bredere basis toe te laten op de wegen. De regelgeving die er nu is moet worden herschreven, heeft Elaine Chao, de minister van verkeer van de VS, aangegeven in een interview.

Volgens Chao zijn de richtlijnen die er nu zijn ontworpen voor zelfrijdende personenauto’s, maar andere objecten die zelfstandig zich kunnen voortbewegen, zijn daar niet in opgenomen. In de gereviseerde richtlijnen moeten ook standpunten staan om de integratie van diverse autonomen transportmodi te bevorderen.

Auto- en technologiefabrikanten hameren er al langer op bij de Amerikaanse overheid om de regels aan te passen omdat zij hun autonome voertuigtechnologie zo snel mogelijk in de praktijk willen uitproberen. Ook de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) heeft daar regelmatig om gevraagd.

Chao vroeg de fabrikanten overigens ook om sceptisch publiek beter te informeren over autonome voertuigtechnologie. “De beperkte acceptatie door het grote publiek is nu nog een rem voor groei in de toepassing deze technologie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer