Amsterdam scherpt beleid zwaar vrachtverkeer aan • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Amsterdam scherpt beleid zwaar vrachtverkeer aan

Het afgekondigde beleid van de gemeente Amsterdam voor de 7,5 ton zone in het centrum van de stad zal naar verwachting veel vervoerders in en rondom Amsterdam raken. Dat meldt branche-organisatie TLN, die betrokken was bij de wijzigingen en er tevens content mee is.

In 1996 zijn in het centrum van Amsterdam vrachtroutes vastgelegd waar zwaar verkeer mag rijden om de stad te bevoorraden. Buiten deze routes mogen voertuigen zwaarder dan 7,5 ton niet rijden. Voor noodzakelijk zwaar verkeer geldt een ontheffingenbeleid. Dit beleid is nu, na een gedegen inventarisatie bij ondernemers en overleg met de Commissie Bevoorrading Amsterdam, aangescherpt. Alle huidige ontheffingen lopen af per 1 oktober 2018. Voor die tijd kunnen nieuwe ontheffingen worden aangevraagd.

Met het aangescherpte ontheffingenbeleid is een betere balans gevonden tussen efficiënte en effectieve bevoorrading en het beperken van overlast door zwaar vrachtverkeer. Tegelijkertijd wordt bekeken welke andere maatregelen mogelijk zijn om zwaar vrachtverkeer van de kades en bruggen in het centrum van de stad te weren. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan vervoer over water.

TLN is betrokken geweest bij de totstandkoming van het nieuwe Amsterdamse beleid en maakt onderdeel uit van de Commissie Bevoorrading Amsterdam. TLN is content met de aanpak waarvoor Amsterdam kiest en kan zich vinden in de belangrijkste wijzigingen.

Bron: TLN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer