Ga naar hoofdinhoud

Anderhalf jaar cel voor frauderende directeur transportbedrijf

De 44-jarige directeur van transport- en Verhuurbedrijf Heinenoord bv is vrijdag wegens het ontduiken van belastingen en sociale premies in hoger beroep door het Haagse gerechtshof veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar.

Een 43-jarige medeverdachte uit Oosterhout kreeg een gevangenisstraf van een jaar, waarvan een half jaar voowaardelijk, opgelegd wegens medeplichtigheid aan de belastingontduiking. Het openbaar ministerie beschuldigde de directeur er op de zitting van, dat hij jarenlang structureel heeft gefraudeerd.

Zowel de aangiften voor de loon- als de omzetbelasting over 2002 zou onjuist zijn ingevuld. Daardoor zouden de belastingdienst en bedrijfsvereniging voor 1,3 miljoen euro zijn gedupeerd. De straf voor de directeur is overigens gelijk aan het eerdere vonnis van de rechtbank.

De 43-jarige medeverdachte uit Oosterhout was eerder veroordeeld tot negen maanden gevangenisstraf. In hoger beroep eiste de hofaanklager een straf van dezelfde duur.

Beide mannen hadden beroep aangetekend. Ze waren afwezig bij de rechtszitting voor hun zaak. De behandeling had dan ook bij verstek plaats.

Bron:


Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer