Ga naar hoofdinhoud

Antilekmiddelen weer toegestaan op Deense trailers

Antilekmiddelen zijn met onmiddellijke ingang toegestaan op Deens-geregistreerde trailers. Op 1 januari 2018 verschenen gewijzigde richtlijnen voor trailer-APK (Synsvejledning) met daarin een toegevoegde paragraaf die het gebruik van antilekmiddelen verboden maakte. Deze aanpassing, geïnitieerd door de Deense bandenassociatie, werd in de weken daarna verder bestudeerd door de Directeur en leden van de Deense Vervoersparlementsraad. Dat meldt fabrikant Ultra-Seal.

Na kritische vragen te hebben ontvangen stelde het Deense Bureau voor Verkeersveiligheid en Vervoer een diepgaand onderzoek in en concludeerde dat de wijziging van de richtlijnen onjuist was. Dientengevolge is op 21 februari 2018 door de Deense Vervoersparlementsraad en de Minister van Transport besloten dat de richtlijnen met onmiddellijke ingang moeten worden teruggedraaid naar de oorspronkelijke richtlijnen. Antilekmiddelen worden in deze oorspronkelijke richtlijnen niet genoemd en mogen gewoon gebruikt worden in Deens-geregistreerde trailers.

DSV’s vloot heeft momenteel meer dan 7000 trailers waarvan de banden met Ultra-Seal zijn gevuld, en zal doorgaan met het vullen van banden van de gehele trailer-vloot met Ultra-Seal. DSV heeft een enorme vermindering geconstateerd in het aantal inrijdingen, klapbanden en stilstand bij trailers met Ultra-Seal gevulde banden, wat de verkeersveiligheid aanzienlijk verbetert. Bovendien gaan deze banden volgens DSV ongeveer 35 procent langer mee dankzij een optimale bandenspanning door het gebruik van Ultra-Seal, wat zorgt voor minimale bandslijtage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer