Arnhem stelt cameratoezicht milieuzone in • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Arnhem stelt cameratoezicht milieuzone in

De gemeente Arnhem controleert het naleven van de milieuzone voor vrachtwagens vanaf 1 maart met cameratoezicht. Vanaf 1 mei kan een boete van 230 euro worden opgelegd.

Om de luchtkwaliteit in de binnenstad van Arnhem te verbeteren is met ingang van 1 juli 2014 een milieuzone voor vrachtverkeer ingesteld. De zone betreft het gebied binnen de centrumring van Arnhem inclusief de centrumring zelf. Vanaf 1 maart 2017 wordt de handhaving van de milieuzone verscherpt door het instellen van automatisch toezicht met camerabewaking.

Dit verbod geldt voor vrachtwagens onder Euro 4-norm. Vrachtwagens op de centrumring, die hier niet aan voldoen, krijgen tot en met 30 april een waarschuwing. Vanaf 1 mei krijgt men een boete van 230 euro per keer. De milieuzone is met speciale borden aangegeven.

Arnhem onderzoekt momenteel of een verdere verbetering van de luchtkwaliteit mogelijk is door de milieuzone uit te breiden met busjes en personenauto’s. Op dit moment rijden er ongeveer 10.000 personenwagens in Arnhem rond die ouder zijn dan 16 jaar en 580 bestelbusjes.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer