Ga naar hoofdinhoud

Arnhem wil een cityhub

Ondernemers, bewoners, politiek en de gemeente Arnhem werken hard aan de komst van een cityhub in Arnhem, een centraal laad- en lospunt voor goederendistributie dat de binnenstad kan ontlasten. Dat meldt de Gelderlander.

De hub moet er voor zorgen dat het aantal verkeersbewegingen door vrachtwagens en bestelauto’s na elf uur ’s ochtends met tweederde wordt teruggebracht. Winkelend publiek wordt dan niet langer gehinderd door voertuigen die af en aan rijden, straten blokkeren en met draaiende motor stilstaan. In plaats van grote voertuigen zouden kleinere elektrische voertuigen of zelfs cargobikes de producten enkele keren per dag naar de winkels brengen.

Bron: De Gelderlander

 

2 reacties op “Arnhem wil een cityhub

  • H.J.

    Komt toch het vroegere Bodehuis weer terug . Was in de jaren 50/60/70 helemaal zo gek nog niet . Het is toch van de zotte dat er elke dag half lege busjes door de straat rijden om 1 pakketje af te leveren ! Nu leveren DHL , Post.nl , DPD enz. zelf hun pakketje af , waardoor het alleen maar drukker word in de stad . Lang leve het Bodehuis ( city hub ).

  • Wim Remie

    Idd mooi modern woord voor iets heel ouds, alleen strandde dat toen vanwege het prijskaartje.

    Ben heeeel benieuwd of de partijen er nu wel voor willen betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer