Ga naar hoofdinhoud

Arocs met Palfinger kraan voor Koeman

Koeman Kranen en Betonpompen uit Berkhout heeft onlangs een Mercedes-Benz Arocs 3745 L 8X2/4, geleverd door Mercedes-Benz dealer Gomes Noord-Holland, in gebruik genomen. De unieke configuratie, met Palfinger PK 78002 kraan en middenas AHW, werd opgebouwd door Rijkhoff Autolaadkranen uit Wormerveer, Stam Carrosserie uit Obdam en Gomes Wognum.

Koeman Kranen en Betonpompen is gespecialiseerd in de verhuur van telescoopkranen, mobiele torenkranen en betonpompen en transport met bakwagen voorzien van een autolaadkraan. De 450 pk sterke Arocs met ClassicSpace-cabine heeft een GVW van 37 ton en is onder andere uitgerust met Servotwin-besturing en Powershift (G230-12) automatische versnellingsbak. De gieklengte van de Palfinger kraan zorgt voor een haakhoogte van 36 meter. De 78 tonmeter kraan is voorzien van beweegbare jib die geschikt is om over hoge gebouwen heen te komen. De Arocs met Palfinger kraan zal worden in gezet voor hijs- en transportwerkzaamheden van zware lasten, dakkapellen, bouwmaterialen en meubels. Het rijcomfort van de Arocs was samen met de automatische versnellingsbak en goede stuur- en veereigenschappen doorslaggevend bij de keuze voor de nieuwe truck. De 35-jarige relatie met Mercedes-Benz dealer Gomes Noord-Holland B.V. was ook een belangrijke reden bij de keuze van Koeman Kranen en Betonpompen voor Mercedes-Benz. Een Arocs 4151 vijfasser voor het pompen van beton en twee Arocs 2736 en 3542 trucks staan momenteel nog in bestelling.

Koeman Kranen en Betonpompen, gevestigd in Berkhout, is al 45 jaar gespecialiseerd in de verhuur van telescoopkranen, mobiele torenkranen en betonpompen. Daarnaast verzorgen ze ook transport met bakwagen voorzien van een autolaadkraan. Het bedrijf heeft 25 medewerkers in dienst. Het wagenpark bestaat uit tien kranen, twee trucks en 13 betonpompen. Van de betonpompen zijn er acht met een onderstel van Mercedes-Benz.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer