Ga naar hoofdinhoud

Astrata integreert met Schmitz Cargobull Trailer Telematics

In overeenstemming met haar ‘Open Telematics’ platformstrategie voor wagenparkbeheer en telematica oplossingen portefeuille, heeft Astrata Europe onlangs een samenwerking opgezet met Schmitz Cargobull Telematics en introduceert bredere mogelijkheden en meer geavanceerde oplossingen voor het beheer van de trailers en de opvolging van lading.

Astrata’s Open Telematics Platform visie is er om verbinding te maken tussen alle oplossingen in de  Transport- en logistieke industrie. Deze visie helpt niet alleen vervoersondernemingen hun dagelijkse activiteiten beter uit te voeren, maar maakt een veilige, duurzame en vooral rendabele transport- en logistieke keten mogelijk ter ondersteuning aan de totale Supply Chain. Het Open Platform is gebaseerd op één uitgebreid overzicht van alle geïntegreerde data in FleetVisor, waar alle essentiële informatie beschikbaar is via 1 intuïtieve gebruikersinterface. Met het Open Platform-concept worden de gegevens  afkomstig uit de eigen Astrata oplossingen, evenals de gegevens van externe “3rd party” systemen, zoals bijvoorbeeld trailer en reefer monitoring units.

Schmitz Cargobull is de grootste fabrikant van trailers in Europa en een moedermaatschappij van Schmitz Cargobull Telematics, de eigenaar van TrailerConnect-een geavanceerd trailer telematica oplossing. Door de integratie van gegevens uit TrailerConnect in Astrata’s FleetVisor platform, heeft de klant nu de mogelijkheid om één oplossing te gebruiken om volledige zichtbaarheid te genereren over de temperatuur gecontroleerde goederen. Deze nieuwe integratie breidt de huidige portefeuille van mogelijke opties waaruit Astrata klanten kunnen kiezen verder uit, parallel aan het beheer van hun trailervloot, de vrachtwagens, chauffeurs en alle vervoer gerelateerde opdrachten.


TrailerConnect is ontwikkeld als antwoord op de groeiende eisen op het gebied van economische en kwalitatief hoogwaardige vrachtdiensten. Deze winnen aan belang en geven vorm aan deze concurrerende markt. TrailerConnect staat voor geavanceerde trailer informatietechnologie, het voorzien van real-time informatie over de status van de trailer. Het biedt vervoers- en logistieke ondernemingen volledige transparantie en voorziet hen van real-time inzicht voor een volledig trailer en reefer beheer. Hierdoor zijn voortdurend gegevens beschikbaar voor de bestuurder, forwarders en de klant direct.

Dankzij deze nieuwe integratie, kunnen de klanten van Astrata die gebruikmaken van de TrailerConnect oplossing, direct alle doorgestuurde data in één overzicht zien via het FleetVisor portaal. Een groot scala aan TrailerConnect-functionaliteiten is naadloos geïntegreerd in FleetVisor, waardoor de klant direct toegang heeft tot alle cruciale informatie benodigd voor een goede opvolging van het transport, zoals exacte trailer locatie, temperatuur, status van de opening van de deur, koppel/afkoppel activiteiten, accuniveau en meer. Dit maakt het totale beheer van uw vloot actief en veel efficiënter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer