Autec-VLT legt focus op bestelauto’s • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Autec-VLT legt focus op bestelauto’s

De trend in het steeds groter worden van bestelauto’s en de stijging in verkopen van nieuwe bestelauto’s stelt nieuwe eisen aan een goed uitgeruste werkplaats. Tijdens de MobiliteitsRAI in de RAI in Amsterdam demonstreert Autec-VLT van 17 tot en met 21 oktober op standnummer 01.302 onder andere een pantograaf (half) schaarhefbrug,  mobiele hefkolommen en een 2 kolomshefbrug speciaal gericht op onderhoud aan bestelauto’s en pick-up’s.

Met de juiste routing en mix aan equipment  wordt het rendement van de werkplaats verhoogd, door direct te anticiperen op wisselend werkaanbod van nieuwe, oude-, lange-, korte-, zware- en/of lichte voertuigen. Naast gericht advies en tips voor het verhogen van het serviceniveau kunnen de bezoekers van de stand direct profiteren  van de beursaanbieding.

pantograaf  (half)schaarhefbrug combineert de voordelen van een kolommen rijbaanhefbrug met een rijbaanschaarhefbrug, waarbij 3 keer meer bewegingsvrijheid wordt geboden. Zo zijn er geen geen obstakels onder de rijbanen, geen kolommen op iedere hoek en geen dwarsverbindingen.

De (half)schaarhefbrug met een hefvermogen van 8 ton is leverbaar met een rijbaanlengte tot 7 meter. Dit maakt het tot de ideale hefbrug voor de  type “Large Van” bestelauto’s en pick-up’s.

De pantograaf (half)schaarhefbruggen zijn ook leverbaar met hefvermogens van 20, 25, 35, 40 en 55 ton met verschillende rijbaanlengtes van 6 tot 14,5 meter.

Dankzij de standaard krikrails kunnen de hefbruggen ook uitgevoerd worden met een hefbrugkrik. Deze heavy-duty hefbrugkriks zijn leverbaar met hefvermogens van 4000 kg t/m 20000 kg. Tevens voldoen de ASHDX pantograaf (half)schaarhefbruggen aan de laatste regelgeving en RDW eisen. Ze zijn dus ook geschikt om gebruikt te worden als APK hefbrug.

Tijdens de MobiliteitsRAI zal tevens de heavy duty 2 kolomshefbrug op de stand gepresenteerd worden. Deze 2 kolomshefbrug is ideaal als werkhefbrug voor onderhoudswerkzaamheden aan het motorblok, de versnellingsbak en aan de onderkant van bestelauto’s en Pick-up’s. De 3-delig uitschuifbare armen in combinatie met de vrije hefhoogte van bijna 5 meter, zorgt ervoor dat de monteur elk type bestelauto en Pick-up veilig en op de juiste manier kan heffen.  De hefkolom is voorzien van automatische synchronisatie en automatische parkeer-/werkstand wat het prettig werken aan de voertuigen verhoogt.

De mobiele hefkolommen zijn door hun flexibele toepassingsmogelijkheden de absolute trend van dit moment in automotive equipment. Flexibel en kosten efficiënt in gebruik, eenvoudige bediening, duurzaam en direct uit voorraad leverbaar zijn de sleutelwoorden voor het succes van alle mobiele hefkolommen. Dankzij de stabiele draadloze verbinding, industriële accu’s en verstelbaar vorkenbord zijn de mobiele hefkolommen van Autec-VLT zeer flexibel in te zetten. Dit vertaalt zich elke dag in een optimale en efficiënte besteding van de beschikbare ruimte. Tijdens de MobiliteitsRAI kunnen de bezoekers de mobiele hefkolommen in actie zien met het heffen van een bestelauto.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer