B.Alert levert bandenbeheersysteem • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

B.Alert levert bandenbeheersysteem

B.Alert heeft het klassieke TPMS systeem voor banden eens tegen het licht gehouden en presenteert in Gorinchem een volledig bandenbeheersysteem, het TPMS V2.

Volgens B.Alert wordt met het systeem bijblazen gereduceerd tot een paar procent per week. Als alle banden op gelijk en optimale druk staan, dan is de kostenbesparing realistisch. b.Alert TPMS V2 heeft aldus een hoog rendement met een pay-back periode tussen 1 en 2 jaar.

b.Alert TPMS V2 bestaat uit een module die geplaatst wordt op een trailer, trekker of vrachtwagen. Bij een combinatie zal deze unit de sensoren op de banden van trekker en trailer uitlezen. Op de ventielen van de banden wordt een sensor geplaatst. Een externe sensor is goedkoper, kan niet loskomen en onbalans veroorzaken en heeft het voordeel om ook de buitentemperatuur te meten. De meldingen worden per mail per SMS of per boordcomputer verstuurd. Buiten de voeding is er geen verdere installatie, wat de installatiekosten beperkt.

B.Alert TPMS V2 heeft 3 functies: het optimaliseert de bandendrukken, het alarmeert preventief en het monitort temperaturen. Een grondige analyse van de buitentemperaturen aan de verschillende wielen geeft aan als er aan een bepaald wiel een abnormale warmtebron aanwezig is. Dit blijkt mogelijk bij een meting die ongeveer 20 à 30 °C hoger is dan de buitentemperatuur. Zo wordt heel vroeg aangegeven als er een probleem is met remmen of lagering.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer