Belangstelling PIEK groeit nog steeds • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Belangstelling PIEK groeit nog steeds

De belangstelling voor PIEK-producten groeit nog steeds, zowel in Nederland als in het buitenland. Dat meldt SenterNovem.

Kruidvat gaat ook rijden met een stille oplegger

Zo heeft Engeland de PIEK-standaard volledig overgenomen en geaccepteerd als de norm voor geluidsarm distribueren. Op de momenteel gehouden vakbeurs Commercial Vehicle Show is veel geluidsarm PIEK-materieel te zien.

Tijdens de CV Show zijn er diverse gelegenheden waar de Britse en Nederlandse transportsector elkaar ontmoeten ’to talk about PIEK’. De Britse omarming van de PIEK-norm levert ook kansen op voor de Nederlanse transportindustrie: DHollandia heeft een laadklep en Carrier een koelmachine gebouwd volgens de Britse specificaties.

In Nederland rijden al tal van supermarktdistributeurs met stil materieel. Ook Lidl doet momenteel een pilot met ochtendbelevering met PIEK-materieel, in Rotterdam. In totaal worden nu al ruim 2700 supermarkten van tal van formules in heel Nederland bevoorraad met PIEK-materieel. Rotterdam heeft overigens samen met Nijmegen op de onlangs gehouden Carrosserie Vakdagen besloten zich in te gaan zetten voor stille distributie.


Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer