Belastingvrijstelling oldtimers niet beperkt • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Belastingvrijstelling oldtimers niet beperkt

De vrijstelling van wegenbelasting voor oldtimers wordt voorlopig niet beperkt. In de nacht van woensdag of donderdag bleek er in de Tweede Kamer te weinig steun voor dit initiatief van de ChristenUnie.

oldtimer truckDe kleinste coalitiepartij wilde dat alleen auto’s van voor 1983 nog in aanmerking zouden blijven komen voor de vrijstelling. Nu is het zo dat voor wagens van 25 jaar of ouder geen belasting moet worden betaald. Vanwege de milieuvervuiling door de oude auto’s wilde de ChristenUnie de regeling ‘bevriezen’.

Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) voelde ook weinig voor een beperking. Wel zei hij bereid te zijn nog eens te bekijken wat de gevolgen ervan zouden kunnen zijn.
De Jager toonde zich geen voorstander van het PvdA-voorstel om bij bedrijven bonussen te verbieden waarvan de waarde afhangt van opties of aandelen. De staatssecretaris ziet er nadelen in voor het vestigingsklimaat.

De belastingmaatregelen voor volgend jaar haalden uiteindelijk na meer dan twintig uur debat eenvoudig de eindstreep. Donderdag zal een Kamermeerderheid daarom een nauwelijks gewijzigd belastingplan via een stemming aannemen. De oppositiepartijen SP, VVD en GroenLinks overwegen nog tegen te stemmen.
Belangrijke punten in het belastingplan zijn de fiscale bonus voor mensen die na hun 62e jaar blijven doorwerken, het schrappen van de btw-verhoging en een eenvoudigere verpakkingsbelasting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer