Ga naar hoofdinhoud

Bentvelzen Transport rijdt Actros voor Dirk van den Broek

Bentvelzen Transport uit Alphen aan den Rijn heeft onlangs de sleutels ontvangen van de eerste nieuwe Mercedes-Benz Actros uit een reeks van totaal zeven nieuwe trekkers. De Actros is klaargemaakt en afgeleverd door Mercedes-Benz Alphen a/d Rijn.  Deze Actros Trekkers zijn voorzien van FleetBoard en de nieuwste veiligheidssystemen SideGuard Assist en Active Break Assist 4. Bentvelzen Transport zal de trekkers inzetten voor supermarktketen Dirk van den Broek.

Om de Actros en het wagenpark zo efficiënt mogelijk in te zetten zijn de trucks voorzien van FleetBoard. Hiermee kan de brandstof-, onderhoudskosten en CO2 aanzienlijk gereduceerd worden. Samen met Bentvelzen Transport zal de FleetBoard Expert van Mercedes-Benz Alphen a/d Rijn de voertuigen volgen en zullen er brandstofbesparingsplannen gemaakt worden.

Om de risico’s van het personeel, mede weggebruikers en het transport te minimaliseren is de nieuwe Actros voorzien van SideGuard Assist en Active Break Assist 4. SideGuard Assist is gericht op de binnenstedelijke gebieden en houdt de hele lengte van de truck (inclusief trailer) in de gaten. Het waarschuwt de chauffeur met visuele en akoestische signalen als er voetgangers, fietsers, auto’s en statische voorwerpen in de dodehoek dreigen te ‘verdwijnen’. Daarbij reageert Active Brake Assist 4 op voetgangers en fietsers. Het systeem voert zelf een noodstop uit maar de chauffeur blijft altijd de controle houden. Bijvoorbeeld wanneer een noodstop niet verantwoord is.

Bentvelzen Transport is opgericht in 1957 en is al ruim 50 jaar een flexibele en betrouwbare transportonderneming met een persoonlijke service en heeft zich, door de jaren heen, gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer over de weg. Het grootste deel van de werkzaamheden bestaan uit “dedicated transport”, voor een aantal vaste opdrachtgevers. Bentvelzen Transport en Logistiek BV beschikken samen over een modern en goed onderhouden wagenpark van ruim 50 auto’s. Het wagenpark bestaat uit trekkers, bakwagens en koel/vriestrailers. Al deze voertuigen zijn Euro 5 of Euro 6 gecertificeerd en rijden voornamelijk op nationaal transport, maar ook op omringende landen als Duitsland en België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer