Ga naar hoofdinhoud

Bertus Vredeveld met pensioen en achter de BBQ

Bertus Vredeveld is samen met zijn broer Richard directeur en eigenaar van het transportbedrijf Vredeveld. Na 32 jaar is het goed geweest voor Bertus, hij is afgelopen vrijdag met pensioen gegaan. ‘’Ik geef de jongere generatie binnen het bedrijf nu de kans”, zegt Bertus. Accountmanager Han Prenger wordt naast zijn huidige functie de bedrijfsleider in Borne.

Bertus en zijn vrouw Alet kregen bij het afscheid een barbecue van het personeel aangeboden.
Bertus en zijn vrouw Alet kregen bij het afscheid een barbecue van het personeel aangeboden.

De vader van Bertus richtte het bedrijf Vredeveld bijna tachtig jaar geleden op, samen met zijn zeven broers. Het bedrijf werd gevestigd in het Drentse Hoogersmilde en was in het begin in 1937 vervoerder van kalkzandsteen. Bertus: ‘’Later heeft het bedrijf zich omgevormd tot vervoerder van droge bulkgoederen, zoals zout, soda, plastic korrels en kalk. Ik ben per toeval in het familiebedrijf terecht gekomen, nadat ik aan de Rijksuniversiteit Groningen was afgestudeerd als socioloog. De eerste jaren werkte ik in Hoogersmilde.”

Een van de klanten van Vredeveld is Akzo Nobel in Hengelo. De afstand vanuit Hoogersmilde naar Hengelo was eigenlijk te groot en daarom werd in 1989 een vestiging in Borne gestart. In die tijd waren Bertus en zijn broer Richard beide eigenaar en directeur, wie zou naar Borne gaan? Bertus koos voor deze sprong in het diepe en verhuisde, samen met Vredeveld-chauffeur Bertus Veldkamp. “Toen we hier kwamen was de A1 nog niet gerealiseerd en was er nog geen spoorwegovergang aan de Oonksweg.’’ Maar ze hebben het bedrijf goed weten op te bouwen. Borne is goed voor veertig van de honderdvijftig fulltimebanen binnen Vredeveld.

“We zitten aan de Industriestraat op het oude VSH-terrein dat we kochten van Bennie Boomkamp die er een transportbedrijf had opgericht”, vertelt Bertus. ‘’Gelukkig hebben we direct gezorgd voor voldoende ruimte op eigen terrein, zodat we de wagens niet in het dorp of voor andermans deur hoeven te parkeren. Ik heb altijd getracht de overlast van ons zware materieel beperkt te Foto%20Bertushouden, ook door de chauffeurs erop te wijzen dat ze door woongebieden rijden.”

Hij gaat ervan uit dat er na zijn vertrek niet veel zal veranderen binnen het bedrijf. “Het goede zal ongetwijfeld in stand worden gehouden. Ik wil graag een ieder in Borne bedanken voor zijn of haar bijdrage aan de ontwikkeling van ons bedrijf tot nu toe.”

Zevenentwintig jaar geleden jaar geleden kwam Bertus voor zijn familietransportbedrijf Vredeveld naar Borne en inmiddels is hij hier niet meer weg te krijgen. Bertus en zijn vrouw blijven dan ook in Borne wonen. Bertus houdt van tuinieren en reizen, maar hij heeft nog geen plannen voor de toekomst. “Dat komt vanzelf wel.’’ Vredeveld zal een familiebedrijf blijven, de huidige directie zal bestaan uit Richard Vredeveld, Mischa Vredeveld en Camille de Haas. De nieuwe directie wenst Bertus Vredeveld veel gezondheid en voorspoed voor de toekomst.

 

5 reacties op “Bertus Vredeveld met pensioen en achter de BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer