Ga naar hoofdinhoud

Besluit wegverbreding A27 Houten Hooipolder historisch

Na ruim 10 jaar van intensieve lobby, studie en plannenmakerij heeft minister Nieuwenhuizen op 20 december het tracébesluit genomen voor de verbreding van de A27. Bedrijven en burgers gaan door deze verbreding veel minder hinder ondervinden van files.

Volgens ondernemersvereniging Evofenedex, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en VNO-NCW Brabant Zeeland is dit een historische beslissing. Zelden wordt er zo’n lang stuk autosnelweg verbreed waarbij ook drie grote nieuwe bruggen worden gebouwd en een vierde gerenoveerd.

De aanpak van de files op de A27 is een lang gekoesterde wens van het bedrijfsleven. Uit de economische wegwijzer van Evofenedex en TLN bleek recent nog dat vrachtverkeer op het traject jaarlijks ruim 25 miljoen euro schade lijdt als gevolg van vertragingen. Door verbreding van de A27 lossen de dagelijkse files op de snelweg op wat goed is voor de welvaart van heel Nederland. Mogelijk nog belangrijker is dat de verbreding ook de grote overlast van sluipverkeer in de gemeentes langs de A27 oplost. Verkeer dat nu wegen zoekt door deze gemeentes om de files te mijden, zal de A27 gaan gebruiken. Jarenlang is de aanpak van de A27 vooruitgeschoven in de tijd. Nu is duidelijk dat de werkzaamheden starten in 2022.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer