Beter zicht voor elektrische heftrucks Linde • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Beter zicht voor elektrische heftrucks Linde

De Linde E20 tot en met E35 behoren met hun draagvermogen van 2,0 tot 3,5 ton tot de best verkochte elektrische heftrucks in Europa. Een handelsmerk van deze heftrucks zijn de hooggemonteerde neigcilinders. De fabrikant, Linde Material Handling, gebruikt dit technische voordeel vanaf nu voor een nieuw heftruckconcept en zorgt daarmee voor een revolutie. Dankzij de constructie zonder A-stijl en een optioneel beschermdak van veiligheidsglas krijgt de bestuurder van de nieuwe Linde Roadster – modelnaam Linde E20R tot E35R – een uitstekend zicht op de omgeving, wat zorgt voor nog meer veiligheid.

4331_AAutomobilisten zouden zonder de hinderlijke A-stijl een veel beter zicht hebben op het verkeer en de omgeving. Tot nu toe gold dat ook in de wereld van de heftrucks, maar nu doet Linde daar met zijn nieuwe Roadster iets aan. De fabrikant maakt daarbij op creatieve wijze gebruik van een uniek constructiekenmerk in zijn voertuigen. De hooggemonteerde neigcilinders vangen de krachten op die tijdens het heffen op de constructie worden uitgeoefend en leiden deze krachten via het frame van het beschermdak weg naar achteren. Dat betekent dat er geen A-stijl meer nodig is. Achter de stuurkolom en het dashboard loopt een gebogen stalen buis. Deze dient als instaphulp en maakt het ook mogelijk om extra voorzieningen aan te brengen, zoals een terminal, een display voor de Linde Safety Pilot, een klembord of een mobiele telefoon.

Omdat bij het werken met heftrucks het zicht op de omgeving een belangrijke factor is voor de passieve veiligheid, is de Linde Roadster al veiliger dan andere heftrucks, ongeacht de omstandigheden. Dit geldt echter met name op plekken waar een optimaal zicht voor de bestuurder cruciaal is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het werk in logistieke en industriële installaties met veel personenverkeer. Doordat de A-stijl wegvalt, wordt het zicht veel breder, zijn personen of voorwerpen op of rond de rijroute 3182_EV_Pressevroegtijdig te zien en kan de bestuurder dus ook op tijd reageren.

Om volledig te kunnen profiteren van dit concept zijn de nieuwe voertuigen met name geschikt voor gebruik binnen. Hier zijn namelijk geen cabine, geen deuren en geen verwarming nodig. Veel comfortelementen die ergens aan bevestigd moeten worden, zoals het display van de Linde Safety Pilot, de telefoonhouder of het klembord, zijn nu verwerkt op een andere plek in het voertuig. Daarnaast biedt Linde ook een aantal optionele uitbreidingen aan, zoals een frameloze voorruit, eveneens gemaakt van veiligheidsglas, en een frameloze achterruit.

De Linde Roadster is vanaf nu verkrijgbaar voor alle seriemodellen in de heftruckserie Linde E20 tot E35. De technische basisgegevens en prestaties zijn volledig hetzelfde als die van de basismodellen. Zodoende beschikt ook de Roadster over belangrijke features zoals het Linde twee pedalen systeem, Linde Load Control en de compacte tweemotorige aandrijfas. De revolutionaire Roadstermodellen zijn voor het eerst gepresenteerd tijdens de World of Material Handling 2016, die in mei van dit jaar plaatsvond in Offenbach.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer