Betuweroute 'begint te lopen als een trein' • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Betuweroute ‘begint te lopen als een trein’

Maanden later dan gepland hebben de goederenvervoerders alsnog de Betuweroute ontdekt als goed alternatief voor andere spoorlijnen. “Het begint te lopen als een trein”, zei verkeersminister Camiel Eurlings woensdag tijdens een debat met de Tweede Kamer.

In de afgelopen week reden er volgens de CDA-bewindsman 86 treinen over de lijn. Tot voor kort reden er wekelijks slechts enkele treinen over de in juni vorig jaar door koningin Beatrix geopende Betuweroute.
De aanleg van de goederenspoorlijn kostte 4,7 miljard euro. In eerste instantie beschikten de goederenvervoerders nog over onvoldoende elektrische locomotieven. Ook kampte het beveiligingssysteem van de spoorlijn met storingen.
 
Sinds de ingebruikname van de nieuwe dienstregeling begin december maken de goederenvervoerders veel meer gebruik van de Betuweroute. In de afgelopen maand reden er al enkele honderden treinen tussen het havengebied van Rotterdam en Duitsland.
 
Over de hoge kosten van en de lange duur van de aanleg valt volgens Eurlings veel te zeggen, maar de minister is optimistisch over de toekomst van de Betuweroute: “Uiteindelijk zal de lijn zijn meerwaarde wél bewijzen.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer