BFGoodrich maakt entree op Europese markt • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

BFGoodrich maakt entree op Europese markt

Het Amerikaanse bandenmerk BFGoodrich maakt volgend jaar zijn entree op de Europese markt met een nieuwe range truck- en busbanden, geschikt voor lange-afstandsvervoer, distributie- en regionaal vervoer en bouwtransport. Behalve banden levert BFGoodrich ook diverse aanvullende diensten en gaat de banden leveren via een dealernetwerk van 3.000 punten in heel Europa.

BFGoodrich bestaat al 80 jaar en verkoopt net zolang al vrachtwagenbanden, zo’n 1,6 miljoen per jaar. Overal, behalve in Europa.  Dat gaat nu veranderen.

De BFGoodrich range omvat 53 banden, geschikt voor de stuuras, aangedreven as en traileras. De beschikbare maten zijn 15, 17,5, 19,5 en 22,5 inch, waarmee BFGoodrich alle belangrijke segmenten afdekt. Alle banden hebben M+S en/of 3PMSF markering voor grip onder alle omstandigheden.

Er zijn drie bandentypes. BFGoodrich RouteControl (links) is bedoeld voor vloten in wegtransport in het algemeen. De banden zijn herprofileerbaar en het loopvlak is te vernieuwen om de TCO van de transportondernemer laag te houden. Brede banden op de vooras en een 60-serie voor optimaal laadvolume zitten in deze range. De BFGoodrich CrossControl (rechts) is bedoeld voor het bouwsegment. Het zijn robuuste banden met hoge grip. Op vernieuwing wordt 100 procent garantie gegeven. De UrbanControl is ontwikkeld voor bussen en voorzien van een RFID-chip voor fleetmanagement.

De lancering van de Europese marktentree van BFGoodrich omvat niet alleen banden, maar ook aanvullende diensten en ondersteuning. Zo zijn alle banden herprofileerbaar en vernieuwbaar  en krijgen 22,5 inch banden een 100 procent garantie op loopvlakvernieuwing. Het nieuwe assortiment dat in 2018 op de markt komt krijgt voor de eerste 100 dagen een tevredenheidsgarantie. BFGoodrich heeft een eigen 24/7 pechhulp en beweert de snelste pechhulp van Europa te hebben: 2 uur en 24 minuten gemiddeld is er nodig om de truck weer op weg te helpen. BFGoodrich heeft zich tot doel gesteld om beginnende transportbedrijven te helpen in het Good Project. De bedrijven worden geholpen met hun wagenparkbeheer. Deelnemende bedrijven maken kans om elke drie maanden een set van zes banden te winnen.

De nieuwe BFGoodrich truck- en busbanden komen in januari 2018 op de markt. BFGoodrich heeft het over een Europees netwerk van meer dan 3000 dealers. De verwachting is dat dit netwerk min of meer hetzelfde is als dat van Michelin, waar BFGoodrich toe behoort. Desgevraagd wil BFGoodrich wel kwijt dat het de nieuwe banden net onder het Michelin-gamma in de markt wil zetten. Qua prijs dan, de kwaliteit moet hetzelfde zijn.

Eén reactie op “BFGoodrich maakt entree op Europese markt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer