‘Boetes dubbelmand gaan gewoon door’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Boetes dubbelmand gaan gewoon door’

De Franse politie gaat gewoon door met het geven van boetes voor dubbelbemand rijden. Dat meldt Transport in Nood, waarvan vier leden afgelopen week een boete hebben gehad. Volgens Transport in Nood en ook TLN ligt de oorzaak van de boetes in de controlesoftware die de Fransen gebruiken.

controle_frankrijk2Transport in Nood noemt het ‘erg frusterend’ dat de boetes nog steeds worden uitgedeeld, ondanks vele klachten en zelfs een pre-infractieprocedure van de Europese Commissie. “Afgelopen week zijn weer 4 leden van Transport In Nood beboet voor het rijden met dubbele bemanning. Zij hadden geen 45 minuten pauze na 4,5 uur rijtijd per chauffeur gehouden. Het advies geldt dus nog steeds om 45 minuten pauze te houden na 4,5 uur rijtijd per chauffeur (totaal 9 uur). Het zag ernaar uit dat het probleem was opgelost na alle inspanningen van verschillende partijen. Frankrijk had eerder al aangegeven alle departementen te informeren over dit misverstand, zodat het niet meer voor zou komen. Ondertussen gaat het dus weer helemaal verkeerd. Het merendeel van de boetes wordt weer uitgeschreven door dezelfde agent van hetzelfde departement nabij Nancy. De betreffende ambtenaar weet dat er agenten zijn aangesproken op hun beleid, maar hijzelf geeft aan nog niets officieels gehoord te hebben en dit is voor hem reden om gewoon onterecht te blijven schrijven. In totaal is samen met onze partner nu weer meer dan 50.000 euro betaald. Op 13 mei is het beboeten begonnen en het eerste bedrag was 7593 euro. Het heeft even geduurd voordat wij wisten dat het om dubbele bemanning ging, omdat de agent de redenen eerst niet wilde vertellen. Op 21 mei is een volgende boete van 8520 euro uitgeschreven. Op 23 mei is er 2715 euro betaald voor deze overtreding. Vervolgens op 24 mei een boete van 4020 euro en op 26 mei 8650 euro. De laatste boete die wij betaald hebben, is een boete van 14040 euro.”

dubbelbemandZowel Transport in Nood en TLN melden dat nieuwe controlesoftware de basis is van de golf aan boetes voor dubbelbemand rijden. “TLN heeft van de Franse politie begrepen dat er nieuwe controlesoftware wordt gebruikt. Deze software rekent beschikbaarheidstijd standaard niet als onderbreking van de rijtijd en dus komt er een overtreding uitrollen bij dubbele bemanning. Dan volgt automatisch de borgsom/bekeuring, onterecht dus. Als deze software inderdaad het probleem blijkt te zijn, zal dit niet zijn opgelost totdat de politie expliciete instructies van de Franse overheid om de geconstateerde overtredingen van de onafgebroken rijtijd in het geval van dubbel bemande voertuigen te negeren dan wel de software aanpast”, zo schrijft TLN op haar site. TLN roept op boetes direct aan haar te melden.

Bron: Facebook Transport in Nood / TLN

 

2 reacties op “‘Boetes dubbelmand gaan gewoon door’

  • BERGHMANS

    ONBEGRIJPELIJK DIT IN EEN VERENIGD EUROPA WAAR IS DE LOGICA EN WAAROM DUURT DIT ZOLANG EER ONZE DIKBETAALDE EUROPARLEMENTARIERS WAKKER WORDEN EN DEZE FRANSE WANTOESTANDEN EEN HALT TOEROEPEN

  • kees van zundert

    dit heeft weer niets met veiligheid of conc\erentie vervalsing te maken zoals altijd een geld kwestie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer