Ga naar hoofdinhoud

Boetes voor ontbreken milieuvergunningen en eurovignetten

Bij een grootscheepse transport- en milieucontrole op de A1 ter hoogte van Baarn en de A28 bij Zeist zijn dinsdag 38 vrachtwagens aan een nader onderzoek onderworpen. Veertien truckers kregen een boete voor het ontbreken van de juiste milieuvergunningen dan wel eurovignetten.

Daarnaast werden processen-verbaal uitgeschreven voor een te hoog voertuig en het overtreden van het rijtijdenbesluit. Het negeren van het dierenwelzijn werd bestraft met boetes en waarschuwingen gingen uit naar chauffeurs van koelwagens met cfk’s.
 
Met dit soort controles willen de politie, provincie, het ministerie van VROM, Verkeer en Waterstaat, de douance en de AID milieu- en andere overtredingen binnen het wegtransport opsporen en negatieve trends signaleren.
 
De controle sluit aan bij de campagne tegen illegale transporten van vervuilde grond. Vanaf eind januari voert de politie in de provincie Utrecht samen met zes andere politieregio’s en de Stichting Meld Misdaad Anoniem de campagne ‘Moet jij illegale rotzooi vervoeren?’ Vrachtwagenchauffeurs wordt gevraagd tips te verstrekken over het vervoer van vervuilde grond.
 
Bij de controles van dinsdag selecteerden agenten op de motor de ’vrachten’ die van de weg af moesten om aan een grondige inspectie te worden onderworpen.
 

 

Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer