Ga naar hoofdinhoud

Bolk Logistics aan de slag op T-Port Campus

Heylen Warehouses verwelkomde donderdag haar tweede huurder Bolk Logistics op het XL Businesspark in Almelo. Het transportbedrijf tekende een contract voor 14.000m2 opslagruimte en rolt er vanaf deze week haar nieuwe logistieke operaties uit.

Bolk Logistics tekende een meerjarige huurovereenkomst bij Heylen Warehouses. “Wat er precies in het nieuwe gebouw opgeslagen zal worden, staat nog niet vast. Het is eerder een voorschot op een veelbelovende toekomst”, bevestigt André Pluimers, directeur van Bolk Logistics. “Maar er is vraag naar opslagruimte en wij zien hier profijt in”, zegt de directeur.

“De komst van een tweede grote speler naar de nieuwe campus in aanbouw toont dat het geloof in het potentieel groot is. We willen van Almelo ‘the next logistic hotspot van Nederland’ maken en daarin lijken we nu wel te slagen”, aldus Bob Loohuis van Heylen Warehouses.

De T-Port Logistic Campus van Heylen Warehouses ligt vlak aan de inland containerterminal Combi Terminal Twente (CTT). Die kent een explosieve groei sinds de ontwikkeling van de T-Port Logistic Campus van Heylen Warehouses en de komst van Bleckmann en V-Tech Europe. De full-service terminal ging het afgelopen jaar operationeel en heeft al ruim 5.000 containers verwerkt.

Verdere groei van de containerstroom lijkt verzekerd door de toekomstige uitbreiding van de T-port Logistic Campus en de uitbreiding van Timberland Europe. CTT verwacht een groei op deze terminal in de komende jaren naar ongeveer 30.000 containers.

Met de eerdere komst van Bleckmann en VTech en nu ook Bolk Logistics is inmiddels ca. 60.000 m2 van de ruim 180.000 m2 grote campus verhuurd. Na de zomer zal worden gestart met de tweede fase die zal bestaan uit nog eens 120.000 m2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer