Ga naar hoofdinhoud

Boom zet vijf nieuwe DAF’s in

Boom Transport uit Venray heeft een wagenpark van 32 trekkers dat volledig uit DAF’s bestaat. Er komen nu nog meer DAF’s bij, want Boom heeft vijf nieuwe DAF XF 450  FTP SuperSpace Cab aangeschaft. In januari komen er nog vier bij. Allers Bedrijfswagens leverde de auto’s af.

“Met DAF zijn onze ervaringen zeer goed. Niet alleen met de trucks en de techniek, maar ook met het leveren van maatwerk”, aldus Peter Boom, mede-eigenaar van het bedrijf. “Omdat wij rekening moeten houden met de Engelse wetgeving, hebben we enkele speciale eisen, zoals een extra voorloopas in combinatie met maximale tankinhoud. DAF levert die oplossing af fabriek.”

Familiebedrijf Boom Transport is gespecialiseerd in het transport van gekoelde producten in onder meer de levensmiddelenindustrie en de farmaceutische industrie. De ritten gaan dagelijks van en naar Engeland, Schotland en Wales. Gemiddeld rijden de trucks zo’n 150.000 kilometer per jaar.

Boom Transport beschikt over 32 DAF-trekkers en 40 koel-vries trailers. De nieuwe DAF XF, Truck of the Year 2018, bevalt enorm goed. Boom: “Eigenlijk hebben we alleen maar lof voor deze nieuwe truck. Essentiële zaken, die DAF in het programma heeft, zorgen voor maximale veiligheid, een gunstig brandstofverbruik en comfort voor onze chauffeurs. Ze zijn met name te spreken over de nieuwe Traxon-versnellingsbak. Het is een waar genot om hiermee te rijden.”

Voor Boom Transport zijn een aantal elementen erg belangrijk als het gaat om de keuze van een juiste truck: return on investment, chauffeursveiligheid, comfort en of de juiste configuratie vanaf de fabriek te bestellen is. Boom: “Bij andere merken is dit niet altijd mogelijk. Niet alleen de truck is trouwens bepalend. Het gaat ons om het totaalconcept. De gehele organisatie maakt het tot een succes. DAF luistert echt naar chauffeurs en houdt rekening met wensen bij het ontwikkelen van nieuwe toepassingen van het totale voertuig. We hebben regelmatig meegewerkt als pilotbedrijf bij nieuwe ontwikkelingen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer