Boordcomputer SMS’t met chauffeur • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Boordcomputer SMS’t met chauffeur

Gebr. Versteijnen (GVT) in Tilburg rust 80 van haar ruim 100 wagens uit met de LogiVisi boordcomputer. Naast de standaard boordcomputerfunctionaliteit neemt de Brabantse vervoerder ook specifieke functies in gebruik, zoals een SMS-module, een vertrektijdenbord en een vertragingenscherm.

 “De flexibiliteit van LogiVisi om de software aan onze wensen aan te passen gaf de doorslag om voor deze boordcomputer te kiezen”, vertelt Joeri Stok, logistiek manager bij GVT, dat gespecialiseerd is in o.a. fijnmazige distributie in de Benelux.

 
De eerste nieuwe functie die LogiVisi voor GVT ontwikkelde, is een SMS-module. Deze zorgt ervoor dat de chauffeurs ’s avonds als de planning klaar is automatisch een SMS of e-mail krijgen met de vertrektijd voor de volgende dag, het eerste afleveradres en de geplande aflevertijd op dat adres. “We plannen ’s avonds alle distributieritten. Omdat de chauffeurs niet elke dag dezelfde routes rijden, kunnen hun vertrektijden variëren”, licht Stok toe. “Voorheen belden de chauffeurs elke avond even naar de planning om te vragen hoelaat ze de volgende dag moesten beginnen. Nu krijgen ze automatisch een SMS. Met ruim 100 chauffeurs bespaart dat de planners heel wat tijd.” Chauffeurs kunnen ook kiezen voor een e-mail. Dan krijgen ze van LogiVisi hun hele rit per mail toegestuurd.
 
Daarnaast wordt de ritten vanuit het grafisch planbord in TMS Plan&Go! doorgestuurd naar de boordcomputers in de auto’s. Als een chauffeur zich aanmeldt op de boordcomputer en vertrekt, stuurt LogiVisi een statusmelding naar kantoor, waarna de vertrektjid word weergegeven op een groot vertrektijdenscherm in de kantine. Stok: “Als de chauffeur op tijd vertrekt, verschijnt een groen streepje op het scherm en als hij te laat is, een rood streepje. Zo zien wij, maar ook de collega-chauffeurs in één oogopslag of iedereen op tijd vertrokken is.”
 
Gedurende de rit rekent de boordcomputer zelf de geplande aankomsttijden door en geeft bij vertragingen de gewijzigde aankomsttijd door aan de backofficesoftware van LogiVisi. Stok: “Zo ziet de planning bijtijds waar actie ondernomen moet worden, zonder dat onze server wordt belast met het steeds opnieuw doorrekenen van de ritten na binnenkomst van statusinformatie.”

 

Auteur: Sandra Waenink

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer