Ga naar hoofdinhoud

Boot & Buteijn stopt met ‘onrendabel wegtransport’

Logistiek dienstverlener Boot & Buteijn uit Nieuwdorp, bij Vlissingen, heeft besloten te stoppen met de activiteit wegtransport. Het bedrijf ziet geen positief perspectief meer in de ‘ongezonde transportmarkt’, zo laat het weten in een verklaring.

jasper de bootDirecteur Jasper de Boot zegt dat het bedrijf, na meer dan 65 jaar en 3 generaties, niet meer rendabel gevoerd kan worden. “Als Nederlandse vervoerder zijn wij in een markt terechtgekomen waarin het zwaartepunt van onderscheiden te veel ligt in de tarieven die men rekent, en de toegevoegde waarden welke men tracht te leveren, van ondergeschikt belang zijn geworden. Met de enorme stijging aan kosten en wet- en regelgeving kan men echter niet mee gaan met de trend van vervoerstarieven zoals deze in de huidige markt gezien worden. Door onder meer het faillissement van een van onze grootste klanten, Thermphos, maar ook omdat er een sterke daling is te zien in de bootvraag naar transport door onze huidige klanten, veelal actief in de bouwsector, is er gezocht naar vervangend werk. In de huidige markt, waarin bedrijven nog eens extra druk leggen op kostenbesparingen, i.c.m. de hevige concurrentie, in een krimpende lokale markt, is het haast onmogelijk mee te gaan met de tarieven zoals deze momenteel toegepast worden, zonder voorbij te gaan aan o.a. wet- en regelgeving. Samenvattend ziet Boot & Buteijn geen positieve perspectieven meer in deze ongezonde transportmarkt en is er zodoende het lastige besluit genomen om te gaan stoppen met het wegtransport, en zich te gaan richten op andere logistieke activiteiten.”

Er is ontslagvergunning aangevraagd voor de chauffeurs en voor het kantoorpersoneel, en momenteel worden er gesprekken gevoerd met andere vervoerders voor herplaatsing van het personeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer