Ga naar hoofdinhoud

Van den Bosch neemt Renault op in wagenpark

Van den Bosch Transporten uit Erp heeft 42 nieuwe Renault trucks gekocht. De keuze is gevallen op de Renault Trucks T. “Dat is een volwaardige lichtgewicht truck waarbij vermogen en comfort hand in hand gaan”, aldus CEO Rico Daandels van Van den Bosch Transporten.

De Renault Trucks T met Sleeper Cab is gemotoriseerd met een DTI 11-liter Euro 6-motor en uitgerust met 460 pk. De truck beschikt over een ruime cabine, een luxe Recaro-stoel en uiteenlopende voorzieningen, zoals standairco en adaptive cruise control (ACC). Ook het bedieningsgemak en de veiligheidsopties zijn helemaal van deze tijd. De truck heeft een laag eigen gewicht. Dat resulteert in meer netto-laadvermogen en dat past binnen de lichtgewichtstrategie van Van den Bosch Transporten.

CEO Rico Daandels is verheugd Renault te mogen verwelkomen in de vloot van Van den Bosch Transporten. “We hebben de Renault T-truck uitvoerig getest en deze heeft een zeer positieve indruk achtergelaten. Het lage eigen gewicht in combinatie met het hoge chauffeurscomfort, het extra vermogen en de gunstige kilometerkostprijs heeft ons overtuigd te kiezen voor deze moderne truck van Renault.”

Ed van Rijswijk, Manager Sales Operations bij Renault Trucks Nederland, vult aan: “Wij zijn erg trots dat Van den Bosch Transporten voor ons heeft gekozen. Niet alleen het vertrouwen in Renault, maar ook in de dealerorganisatie BAS Truck Center heeft de doorslag gegeven tot de aanschaf van de Renault-trucks. Wij kijken uit naar een fijne samenwerking.”

Ondertekening van de overeenkomst door Hans Kanters (Director Procurement) en Rico Daandels (CEO) van Van den Bosch Transporten & Maarten Broens (Director) en Ed van Rijswijk (Manager Sales Operations) van Renault Trucks.

De nieuwe trucks worden ingezet voor het vervoer van vloeibare en droge bulkgoederen binnen Europa. “Met deze investering versterken we onze  lichtgewichtstrategie op de Europese bulktransportmarkt”, licht Daandels toe. “Het inzetten van lichtgewicht-equipement, zoals trucks, containers en chassis, resulteert in een hogere laadcapaciteit, waardoor meer productvolume vervoerd kan worden.” Vorig jaar werd de vloot al uitgebreid met 40ft-silocontainers, 40ft- silo-kipchassis en lichtgewicht-20ft-vloeistofchassis. Ook werd geïnvesteerd in connectiviteit, door alle trucks uit te rusten met een Trimble-boordcomputer en een Trimble-applicatie beschikbaar te stellen voor subcontractors.

De nieuwe trucks worden geleverd door Renault Trucks-dealer BAS Truck Center uit Veghel. De eerste trucks worden eind februari 2018 verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer