Ga naar hoofdinhoud

Van den Bosch opent tankcleaning in Ghana

Logistiek dienstverleners Van den Bosch en MTG hebben de deuren geopend van een tankcleaning in de haven van Tema, Ghana. De cleaning is gebouwd conform de West-Europese kwaliteitsstandaarden en is uniek in zijn soort: het is de eerste tankcleaning van West-Afrika.

03112016-opening-tank-cleaning-temaRon Strikker, de Nederlandse ambassadeur in Ghana, heeft de cleaning op 3 november feestelijk geopend. “Ik feliciteer Van den Bosch en MTG van harte met deze prestatie. De cleaning vormt een nieuw voorbeeld van de toenemende Nederlandse investeringen in Ghana”, aldus Strikker.

Met de start van de tankcleaning zet Van den Bosch een nieuwe stap vooruit op de Afrikaanse markt. “Steeds meer verladers kiezen ervoor hun vloeistoffen niet in kleinverpakking, maar als bulkvracht naar Afrika te verschepen”, vertelt Paul van de Vorle, lid van het directieteam van Van den Bosch. “Dankzij de tankcleaning kunnen we inkomende en uitgaande ladingstromen makkelijker met elkaar verbinden en zo helpen we bedrijven de overstap te maken naar bulktransport. Dat leidt tot vele voordelen op het gebied van onder meer handling, heating en een besparing op de opslag- en verpakkingskosten.”

De komst van de cleaning zorgt bovendien voor een vergroening van het transport op de Ghanese markt. Van de Vorle: “In West-Afrika kunnen tankcontainers nog nergens professioneel gereinigd worden. Dankzij de cleaning kunnen tankcontainers voortaan in Ghana gereinigd worden, wat leidt tot nieuwe mogelijkheden voor verladers en vervoerders. Zo zorgt de cleaning voor een cleaning-temabetere balans tussen inkomende en uitgaande ladingstromen en daarmee voor minder loze transportbewegingen. Kortom: een duurzame logistieke oplossing.”

De exploitatie van de cleaning is in handen van MTG, een dochteronderneming van logistiek dienstverlener Portside, waarmee Van den Bosch een samenwerkingsverband is aangegaan. MTG is tevens eigenaar van het containerdepot in Tema waarin de reiniging gevestigd is. Managing Director Bas de Vaal ziet de cleaning als een toegevoegde waarde: “Dankzij de cleaning kunnen we een compleet logistiek concept aanbieden aan alle importeurs en exporteurs van vloeibare bulkgoederen. Tankcontainers kunnen nu bovendien ingezet worden om vloeibare bulkgoederen naar diverse aangrenzende Afrikaanse landen te vervoeren, zoals Burkina Faso en Niger.”

De tankcleaning is gebouwd conform de hoge Europese kwaliteitsstandaarden en voldoet bovendien aan alle voorwaarden om Kosher en Halal te reinigen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer