Ga naar hoofdinhoud

Van den Bosch Transporten verder met UNICEF

De samenwerking tussen UNICEF Nederland en Van den Bosch Transporten is opnieuw met twee jaar verlengd. UNICEF komt wereldwijd op voor de rechten van het kind. Sinds 2011 ondersteunt Van den Bosch de VN-kinderrechtenorganisatie bij haar activiteiten. De samenwerking richt zich in het bijzonder op het bestrijden van ondervoeding in Afrika en het project Football for Water in Ghana.

BoschAls bulktransporteur is Van den Bosch Transporten dagelijks in de weer met het aanvoeren van grondstoffen. “Een groot deel van onze organisatie is betrokken bij het transport van goederen die verwerkt worden in onze voeding”, legt directeur Peter van den Bosch uit. “Daarom hebben we er bewust voor gekozen een duidelijke verbinding met de voedselmarkt te leggen. Honger in de wereld is iets wat onze organisatie erg aangrijpt. Natuurlijk kunnen wij dit niet oplossen, maar we kunnen wel onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen door een serieuze bijdrage te leveren aan het aanpakken van dit probleem.”

De samenwerking richt zich de komende twee jaar in het bijzonder op het verbeteren MLIA2012-00067van de gezondheid van kinderen in Afrika, waar ondervoeding nog steeds een belangrijke oorzaak van kindersterfte is. UNICEF werkt samen met de overheid aan het ontwikkelen en uitrollen van nationaal beleid op het gebied van gezondheidzorg en gezonde voeding. De afgelopen jaren lag de focus op het verbeteren van de situatie in Mozambique. Hier zijn goede resultaten behaald. Sinds 1990 is de kindersterfte namelijk met 66 procent gedaald. De komende jaren gaat de steun uit naar andere Afrikaanse landen, waar UNICEF op een vergelijkbare manier te werk zal gaan.

football-for-waterDaarnaast steunt Van den Bosch Transporten de komende twee jaar het project Football for Water in Ghana. Dit programma is gericht op het realiseren van veilig drinkwater en schone toiletten op scholen. Voetbal is hierbij de verbindende factor. Peter van den Bosch motiveert de keuze voor dit project: “We hebben onlangs een tankreiniging geopend in Ghana. Hier staat hygiëne centraal. We zijn ons er echter van bewust dat schoon drinkwater en goede hygiëne niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Met onze steun aan Football for Water willen we een betekenisvolle bijdrage leveren aan de toekomst van schoolgaande kinderen in Ghana.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer