Boskalis stoot helft vloot schepen Dockwise af • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Boskalis stoot helft vloot schepen Dockwise af

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis stopt met zijn goedkopere transportactiviteiten en stoot de helft van de schepen die het verkreeg door de overname van Dockwise af. Dat kost Boskalis 397 miljoen euro, waardoor het dit jaar rode cijfers worden geschreven. Dat melden diverse bronnen.

De goedkope transportactiviteiten van Boskalis leveren verlies op door overcapaciteit in Azië. Ook passen ze niet langer in de strategie van het bedrijf, omdat nu meer wordt gekeken naar positionering in hogere segmenten op de maritieme transportmarkt.

Door de wijziging neemt Boskalis afscheid van ongeveer de helft van de vloot van de overgenomen maritiem transporteur Dockwise, met circa tien schepen. Boskalis had al aangegeven de goedkopere transportactiviteiten onder de loep te nemen. Volgens topman Berdowski zal het omzetverlies door de ingreep enkele tientallen miljoenen bedragen en is het effect op de werkgelegenheid beperkt. Boskalis blijft op de uitkijk staan voor overnames om zijn transportwerkzaamheden in het hogere marktsegment te versterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer