Botranst bulkt met nieuwe XF • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Botranst bulkt met nieuwe XF

Botrans Bulk in het Brabantse Schaijk doet goede zaken met de nieuwste generatie DAF XF. De onlangs aangeschafte XF 450 FT met Space Cab blijkt opvallend zuinig. Deze DAF van ‘The New XF’-generatie is geleverd door Allers Bedrijfswagens in Venlo. Hij vervangt een oudere XF 460-trekker.

“Hij is duidelijk zuiniger dan zijn voorganger, de XF 460. Terwijl we over het verbruik daarvan eigenlijk ook al tevreden waren”, zegt Gerbert Vos, directeur van R. Vos Transporten & Botrans Bulk . “De 460 had een miljoen kilometer op de teller. Dan gaan wij over tot vervanging. De nieuwe XF gebruiken we voor hetzelfde werk als zijn voorganger: het trekken van silokippers met grondstoffen voor mengvoederfabrikanten. Het is met het oog op de kosten erg fijn dat het bij dezelfde werk- en rijomstandigheden dus nog zuiniger kan. Ook prettig: de chauffeurs prijzen de versnellingsbak. Vooral dat die sneller reageert en ook vlotter schakelt.”

Het leeuwendeel van de ritten blijft binnen een straal van 500 kilometer rond het bedrijf. De bestemmingen liggen in Nederland, België en Duitsland. Vos: “Per jaar zetten we 100.000 kilometer op de teller. Daar komen ook nog heel wat PTO-uren bij: de draaiuren van de motor tijdens laden en lossen van hogedrukopleggers voor bulktransport. We hebben ook opleggers met meerdere compartimenten. Daarmee kunnen we diverse soorten droge stof tegelijk vervoeren. Onze drieassige opleggers met een laadvermogen van 28 tot 32 ton hebben zelfs tot wel elf compartimenten.”

De nieuwe DAF XF is uitgevoerd in de kleuren en stijl van Botrans Bulk. Hij is onderdeel van en wagenpark met vijftig trekkende eenheden. De helft van het park is inmiddels van het merk DAF. Vos: “Dat aandeel is de laatste jaren toegenomen. De ervaringen met DAF zijn goed. Het verbruik, de betrouwbaarheid en de service zijn prima. En belangrijk: onze chauffeurs rijden er graag mee. Uiterlijk en rijcomfort worden vaak genoemd als pluspunten.”

Het familiebedrijf R. Vos Transporten werd in de jaren zestig gestart door Richard Vos; vader van de huidige directeur, Gerbert Vos. R. Vos Transporten en Botrans Bulk zijn gespecialiseerd in (inter)nationale bulktransporten, voornamelijk gericht op de mengvoederindustrie. Maar ook andere voorkomende (bulk)transporten zijn door het gevarieerde wagenpark geen probleem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer